Ηράκλειο: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό

Petite Perle 300×250

Συλλαλητήριο πραγματοποιούν από τις 11 το πρωί το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και τα Σωματεία εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού-Επισιτισμού, στο οποίο συμμετέχειπλήθοςεργαζομένων παρά την βροχή.

Οι εργαζόμενοι στους τομείς του επισιτισμού και του τουρισμού ζητούν:

Την παράταση του ταμείου ανεργίας για το 2022 και την κατάργηση του Ν. 3986/11 που έθεσε πλαφόν στην επιδότηση ανεργίας των εποχιακών εργαζομένων και αποκατάσταση του χρόνου τακτικής επιδότησης ανάλογα με την απασχόληση.

Την εφαρμογή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Την επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία.

Μέτρα στήριξης για τους εποχικούς εργαζόμενους.

Αναβάθμιση των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης.

Βελτίωση των συνθηκών εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

«Η αβεβαιότητα και η αγωνία συνεχίζεται για μία ακόμη χρονιά, αυτή τη φορά και λόγω του πολέμου στην Ουκρανία» δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και την Μαρία Μπινιχάκη ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου Νίκος Κοκολάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι εργαζόμενοι νιώθουν ανασφάλεια καθώς είναι άγνωστες ακόμη οι συνέπειες που θα έχει ο πόλεμος στον τουρισμό της Κρήτης. Ωστόσο τα προβλήματα δεν προέκυψαν τώρα, με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και τους εργαζόμενους στον επισιτισμό να ζητούν επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση.

«Τα δυο χρόνια της πανδημίας οι εργαζόμενοι στον εποχικό κλάδο του τουρισμού αναγκάστηκαν να μεταπηδήσουν σε άλλους κλάδους για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην», σημείωσε ο κ. Κοκολάκης τονίζοντας πως αν δεν στηριχθεί ο κλάδος του επισιστισμού – τουρισμού τότε το πρόβλημα εύρεση προσωπικού θα διογκωθεί.

Μάλιστα τόνισε πως αν και αυτή την φορά η πολιτεία δεν ακούσει τα αιτήματα των εργαζομένων, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν.

Πηγή: creta24

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ