Λαβρόφ: Οι συνομιλίες πρέπει να γίνουν σήμερα, το Κίεβο βρίσκει λόγους να τις αναβάλλει – Νέες απειλές για πυρηνικά όπλα

Petite Perle 300×250

Ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας πρέπει να γίνει την Πέμπτη, όμως «η ουκρανική ομάδα πάλι βρήκε κάποιους λόγους για να τις αναβάλει», ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

O Ρώσος ΥΠΕΞ επανέλαβε τους ισχυρισμούς της Μόσχας ότι ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου την «μια ειδική επιχείρηση» στην Ουκρανία μετά την αποτυχία του Κιέβου να επιλύσει τη σύγκρουση στο Ντονμπάς μέσω των συμφωνιών του Μινσκ και τις «κρυφές απειλές για απόκτηση πυρηνικών όπλων»«.

Ο Λαβρόφ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα βρεθεί λύση στην ουκρανική κρίση και σημείωσε ότι οι απαιτήσεις της Μόσχας είναι «ελάχιστες», όπως είπε.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει πει ότι η μόνη εναλλακτική λύση στις κυρώσεις είναι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, όμως -όπως πρόσθεσε- ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα μπορούσε να είναι μόνο πυρηνικός πόλεμος.

«Αν γίνει πραγματικός πόλεμος εναντίον μας, τότε αυτοί που κάνουν τέτοια σχέδια θα πρέπει να το σκεφτούν [και] κατά τη γνώμη μου γίνονται τέτοια σχέδια», λέει.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ