Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Κώστα Γραμματικάκη

Petite Perle 300×250

Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Κρήτης

Σε συλλυπητήρια δήλωση του για το θάνατο του εκδότη της εφημερίδας «Μεσόγειος» Κώστα Γραμματικάκη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, αναφέρει: 

«Με την ευρύτητα του πνεύματός του, με την ιδιαίτερη πένα του για πολλές δεκαετίες υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με συνέπεια και υψηλό το αίσθημα του επαγγελματισμού. Ως εκδότης της Εφημερίδας "Μεσόγειος" άφησε ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο αποτύπωμα στο δημόσιο λόγο. Ο θάνατος του Κώστα Γραμματικάκη μας θλίβει ιδιαίτερα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αιωνία του η μνήμη».

Συλλυπητήρια δήλωση του Χάρη Μαμουλάκη

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Γραμματικάκη, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Ο Κώστας Γραμματικάκης προσέφερε πολλά και επί μακρόν στην δημοσιογραφία και στα κοινά του Ηρακλείου.

Μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας Μεσόγειος που εξέδιδε και την καυστική πένα του, ήταν ένας αυστηρός αλλά δίκαιος κριτής της εκάστοτε εξουσίας, τοπικής και κεντρικής, ενώ αποτέλεσε τον δάσκαλο για νέες και νέους δημοσιογράφους της Κρήτης, που μυήθηκαν πλάι του στα μυστικά του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Η απώλειά του, μόνο αισθήματα θλίψης δημιουργεί σε όσους είχαμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε. Εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.».

Συλλυπητήρια δήλωση του Μανώλη Κεφαλογιάννη

«Με βαθιά θλίψη και μεγάλη συγκίνηση αποχαιρετάμε σήμερα τον Κώστα Γραμματικάκη. Έναν σπουδαίο δημοσιογράφο, έναν πνευματικό άνθρωπο, έναν ξεχωριστό Ηρακλειώτη, έναν διαχρονικό φίλο.

Αποχαιρετάμε τον εμβληματικό εκδότη μίας ιστορικής εφημερίδας του Ηρακλείου. Η «Μεσόγειος», για 61 χρόνια συντρόφευε καθημερινά τους συμπολίτες μας μπαίνοντας σε κάθε σπίτι. Αποτύπωσε με σοβαρότητα, κύρος, υπευθυνότητα και μαχητικότητα όλα τα γεγονότα και φιλοξένησε σημαντικά άρθρα και χρονογραφήματα αλλά και σημαντικούς ανθρώπους του Πολιτισμού, των Γραμμάτων και της Επιστήμης, διαπρεπείς Έλληνες του Πνεύματος.

Η Κρήτη, η δημοσιογραφία, όλοι μας σήμερα πενθούμε για την απώλεια ενός σπουδαίου Κρητικού. Που πορεύτηκε σε όλη του τη ζωή με σοβαρότητα και αξιοπιστία.

Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Αγαπημένε μας Κωστή, Καλό Ταξίδι.»

Συλλυπητήριο μήνυμα του προέδρου της ΠΕΔ Γιάννη Κουράκη

Ο Κώστας Γραμματικάκης ο οποίος για δεκαετίες υπηρέτησε με πάθος το δημοσιογραφικό λειτούργημα, έφυγε από τη ζωή, σκορπώντας τη θλίψηστους οικείους του αλλά και στους συναδέλφους του.

Ήταν ένας άνθρωπος προικισμένος, καλλιεργημένος και δυναμικός, με έντονο και ειλικρινές ενδιαφέρον για τα κοινά, τα οποία παρακολουθούσε και ανέλυε με εντιμότητα, ειλικρίνεια και αντικειμενικότητα από τις στήλες της ιστορικής εφημερίδας "Μεσόγειος" που ίδρυσε ο αείμνηστος πατέρας του Αριστοτέλης.

Άνθρωπος ευαίσθητος, δέχθηκε βαρύτατο χτύπημα της μοίρας με την απώλεια του πρωτότοκου γιού του Αριστοτέλη. Συνέχισε όμως να αγωνίζεται για τον τόπο του, γιατί ο Κώστας Γραμματικάκης αγαπούσε και τιμούσε την Κρήτη και ήταν πάντα ανυποχώρητος υπερασπιστής της.

Συλλυπούμαι εγκάρδια τους οικείους του και τον αδελφό του πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητή Γιώργο Γραμματικάκη.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ