Εξαρθρώθηκε σπείρα που αφαιρούσε μετασχηματιστές της ΔΕΗ και εξοπλισμό της ΕΡΤ σε Εύβοια και Βοιωτία

Petite Perle 300×250

Μετά από πολύμηνη έρευνα, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Χαλκίδας μια εγκληματική ομάδα που κατέστρεφε μετασχηματιστές της ΔΕΗ και εξοπλισμό της ΕΡΤ στην Εύβοια και τη Βοιωτία και πωλούσε σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης τις μεγάλες ποσότητες χαλκού και μεταλλικών αντικειμένων που έκλεβε.

Μετά από αξιολόγηση δεδομένων, συνελήφθησαν τέσσερα βασικά μέλη της ομάδας, δύο Έλληνες ένας εκ των οποίων αρχηγικό στέλεχος και δύο αλλοδαποί, ενώ ταυτοποιήθηκαν τρεις ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ανακύκλωσης μετάλλων στη Βοιωτία οι οποίοι ήταν αποδέκτες των κλοπιμαίων. Ακόμη, κατηγορούνται ένας Έλληνας που συμμετείχε σε κλοπή εξοπλισμού της ΕΡΤ στην Αυλίδα Ευβοίας και ένας ακόμη που γνώριζε για την κλοπή και κατέθετε ψευδώς, ενώ είχε προσπαθήσει να υφαρπάξει ψευδή ιατρική γνωμάτευση που να πιστοποιεί ότι πάσχει από σοβαρή νόσο, για να αποφύγει την εξέτασή του από τους αστυνομικούς.

Οι δράστες μετέφεραν με φορτηγά, γερανούς ή τρακτέρ τις ποσότητες των μετάλλων που αφαιρούσαν σε αποθήκες και άλλους χώρους που χρησιμοποιούσαν, ως την τελική παράδοσή τους στις επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων. Από την έρευνα προέκυψε ότι από τον Αύγουστο ως και τον Ιανουάριο, εμπλέκονται σε κλοπή ανταλλακτικών του δικτύου κεραιών ραδιοεπικοινωνίας που βρίσκεται εγκατεστημένο στο Κέντρο Εκπομπής Βραχέων Σημάτων της Ε.Ρ.Τ. στην Αυλίδα, στην κλοπή πέντε μετασχηματιστών του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. στην περιοχή «Μουρίκι» Βοιωτίας, σε κλοπές από εγκαταλελειμμένες εργοστασιακές εγκαταστάσεις και εγκαταλελειμμένα οχήματα στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας.

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, κατασχέθηκαν στα σπίτια των Ελλήνων μελών της ομάδας σε περιοχές της Βοιωτίας ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 842,2 γραμμαρίων, αλλά και ένα κυνηγετικό όπλο και ένα πιστόλι 22 mm μαζί με 20 φυσίγγια τα οποία κατείχε παράνομα ο «αρχηγός». Το πιστόλι εστάλη για βαλλιστική εξέταση.

Επιπλέον, σε μια αποθήκη που βρισκόταν στη μάντρα ανενεργής επιχείρησης στην περιοχή, βρέθηκαν δυο στοίβες από υπολείμματα καμένων αντικειμένων, από εξαρτήματα μετασχηματιστών του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και πομποδέκτες της ΕΡΤ, δυο μπουκάλες με οξυγόνο, ένα μηχάνημα συμπιεζόμενης κοπής και ένας μηχανισμός με λάστιχα για κοπή διαφόρων μετάλλων, ένας μεγάλος τροχός και έξι δίσκοι κοπής διαφόρων μεγεθών, μια ζυγαριά με πλάστιγγα για ζύγιση βαρέων αντικειμένων, ένα ηλεκτρικό δράπανο και δυο ιμάντες μήκους τριών μέτρων ο καθένας, με τους οποίους έδεναν και έριχναν στο έδαφος τους μετασχηματιστές.

Τα τέσσερα βασικά μέλη της ομάδας οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών με κατηγορίες κατά περίπτωση για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί αλλοδαπών. Η έρευνα συνεχίζεται για την εμπλοκή τους και σε άλλες κλοπές και την εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας τυχόν συνεργών τους.

Έκλεψαν φύλλα μολύβδου για ακτινογραφίες

Δικογραφία για κλοπή σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας σε βάρος τριών Ελλήνων οι οποίοι, τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, είχαν διαρρήξει έναν ιδιωτικό χώρο στην Κέρκυρα από τον οποίο είχαν κλέψει φύλλα μολύβδου αξίας περίπου 10.000 ευρώ που χρησιμοποιούνται σε ακτινολογικούς θαλάμους και τα πούλησαν σε έναν άλλον Έλληνα που κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος! Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

πηγή: www.protothema.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ