Τζανάκης: Ρεαλιστικό να βγουν οι μάσκες από τα σχολεία ίσως και μετά το Πάσχα

Petite Perle 300×250

Ο Καθ. Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης εξηγεί ότι είναι ρεαλιστικό να βγουν οι μάσκες από τα σχολεία ίσως και μετά το Πάσχα.

Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, σημειώνοντας ότι είμαστε σε αποκλιμάκωση καθώς τα κρούσματα έπεσαν κάτω από 16.000.

Μιλώντας στο OPEN εκτίμησε ότι στο τέλος τους μήνα τα κρούσματα θα κυμαίνονται περίπου στις  10.000 – 12.000 ενώ ανέφερε ότι θα έχουμε 250 εισαγωγές ανά ημέρα δηλώνοντας ότι δε θα χρειάζονται μέτρα.Πότε θα πέσουν οι μάσκες στα σχολεία.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα μπορούν να "φύγουν" από τα σχολεία οι μάσκες,  κ. Τζανάκης σημείωσε ότι πιθανώς σύντομα να μη χρειάζονται μάσκες μέσα στις σχολικές τάξεις αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι "λίγο πριν ή μετά το Πάσχα μπορούμε να δοκιμάσουμε να φύγουν". 

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε το τέλος της χρήσης μάσκας στο σχολείο, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του, την Παρασκευή, στο Δημοτικό Σχολείο Βάρης Μάννα Σύρου. Ο πρωθυπουργός είπε στους μαθητές ότι σύντομα θα έρθει η μέρα που δεν θα φορούν μάσκα μέσα στην τάξη τους.

«Από αύριο (σ.σ το Σάββατο) δεν χρειάζεται να φοράμε μάσκα σε εξωτερικό χώρο. Και πιστεύω ότι και σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης γιατί ξέρω ότι ήταν μεγάλος μπελάς και δύσκολο για εσάς και μπράβο σας που τα καταφέρατε να είστε τόσο πειθαρχημένοι αλλά νομίζω ότι τελειώνει πια η πανδημία και θα μπορέσουμε σιγά-σιγά να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: cretalive

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ