Θα δοθεί το έκτακτο επίδομα για το Πάσχα – Το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι

Petite Perle 300×250

Έκτακτο επίδομα πριν το Πάσχα θα λάβουν ευάλωτα νοικοκυριά, προκειμένου να «αντέξουν» το κύμα της ακρίβειας και τις ανατιμήσεις.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ που μετέδωσε το Mega το επίδομα που θα φτάσει μέχρι και τα 300 ευρώ θα δοθεί ενόψει Πάσχα σε ένα εκατομμύριο δικαιούχους.

Στους δικαιούχους αναμένεται να ενταχθούν οι μακροχρόνια άνεργοι και τα άτομα με αναπηρία, ενώ άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το αν θα λάβουν το επίδομα και οι χαμηλόμισθοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι.

Επιπλέον θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και περιουσιακά, ενώ θα ληφθεί υπόψιν το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα του 2020 – όπως αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του 2021, ενώ για τα περιουσιακά στοιχεία θα ληφθούν υπόψιν οι παλαιές αντικειμενικές αξίες.

Τι δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας

«H ελληνική κυβέρνηση κάνει ήδη, και θα συνεχίσει να κάνει, το καλύτερο εφικτό για να περιορίσει τις αρνητικές συνέπειες της ακρίβειας», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η κυβέρνηση:

Θα συνεχίσει να επιδοτεί λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου. Μειώνει -περαιτέρω- τον ΕΝΦΙΑ, ώστε να στηρίξει το διαθέσιμο εισόδημα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών, κυρίως των χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων. Θα αυξήσει, για 2η φορά εφέτος, γενναία αλλά ρεαλιστικά, τον κατώτατο μισθό. Προχωρά τις επόμενες εβδομάδες, ανάλογα με την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τον δυνητικό δημοσιονομικό χώρο, στην έκτακτη στήριξη αδύναμων συμπολιτών μας. Τέλος, αναζητά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, νέες "γραμμές άμυνας", για πρόσθετη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ