Γεωργιάδης – Επιταγή ακρίβειας: Πότε και σε ποιους θα δοθεί

Τελευταία Ενημέρωση:

Πριν από το Πάσχα θα δοθεί η επιταγή ακρίβειας στους δικαιούχους, όπως επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
“Η επιταγή θα δοθεί πλησίον του Πάσχα, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός” τόνισε ο υπουργός.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν οι δικαιούχοι της επιταγής θα είναι άνεργοι και συνταξιούχοι. “Είναι αυτοί που έχουν γενικά χαμηλό εισόδημα. Τους όρους θα τους εξειδικεύσει το υπουργείο Οικονομικών”. “Έχουμε αφήσει κανέναν μόνο πίσω όλα αυτά τα τρία χρόνια; Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη”, σημείωσε μεταξύ άλλων και ανέφερε “ελπίζουμε να επικρατήσει η ειρήνη στην Ουκρανία, να σταματήσει αυτό το πράγμα και να επανέλθει ο κόσμος στο φυσιολογικό του. Εάν αυτό δεν συμβεί θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό να γίνει”.

Τι είπε για το ποσό της επιταγής ακρίβειας

Στην ερώτηση εάν η επιταγή θα είναι 300 ευρώ με 400 ευρώ. “Δεν θα ήθελα να κάνω ανακοινώσεις. Γιατί εγώ δεν είμαι ρεπόρτερ είμαι υπουργός. Εάν το πω θα γραφτεί ότι είναι έτσι “, απάντησε και πρόσθεσε ότι “θα είναι ένα ποσό που αντέχει ο προϋπολογισμός μας και που για τους ανθρώπους που έχουν χαμηλό εισόδημα θα κάνει τη διαφορά”.

“Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη είναι η σωστή η απάντηση. Ελπίζουμε να επικρατήσει η ειρήνη στην Ουκρανία, να σταματήσει αυτό το πράγμα και να επανέλθει ο κόσμος στο φυσιολογικό του. Εάν αυτό δεν συμβεί θα κάνουμε ότι ανθρωπίνως δυνατό να γίνει”, σημείωσε.

Για την ακρίβεια

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε και στο θέμα της ακρίβειας. “Υπάρχει ακρίβεια; Προφανώς και υπάρχει. Υποφέρει ο κόσμος; Προφανώς και υποφέρει. Μπορεί η κυβέρνηση να αδιαφορήσει σε αυτόν τον κόσμο που υποφέρει; Όχι. Πρέπει τον κόσμο που υποφέρει να τον βοηθήσουμε με κάθε τρόπο έστω και στα όρια του προϋπολογισμού μας , έστω και από το υστέρημα του κράτους”.

Και συνέχισε λέγοντας ότι οι ” άνθρωποι που έχουν λίγο μεγαλύτερο εισόδημα μπορεί αυτή τη στιγμή να αντέξουν λίγο περισσότερο, όλοι υποφέρουν. Δεν υπάρχει κανένας που να πληρώνει παραπάνω σήμερα, όλοι είναι σε δυσκολία . Αλλά πρέπει να πάμε να ασκήσουμε μια στοχευμένη πολιτική σε εκείνους που πράγματι διακινδυνεύουν την επιβίωσή τους, διακινδυνεύουν την καθημερινότητα τους. Σε αυτούς πρέπει να δείξουμε την κοινωνική μας αλληλεγγύη”.

Για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα

«Με τη  μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα πέραν του πολύ μεγάλου δημοσιονομικού κόστους που έχει και άρα της πιθανότητας δημιουργίας μεγάλης ανησυχίας στις αγορές σε μια χρονικά κακή στιγμή, διακινδυνεύεις να μπεις σε έναν νέο κύκλο ανεξέλεγκτης αύξησης των επιτοκίων. Αν αυξηθούν τα επιτόκια δανεισμού αυξάνεται το επιτόκιο στην πιστωτική σου κάρτα, αυξάνεται το επιτόκιο στο στεγαστικό σου δάνειο, αυξάνεται το επιτόκιο στο επιχειρηματικό σου δάνειο. Άρα, γλιτώνεις τα 40 λεπτά στο πρατήριο, αλλά τα πληρώνεις τριπλά στην πιστωτική σου κάρτα».

Για το αν λειτουργούν οι λιγνιτικές μονάδες στη χώρα

«Άλλος ένας μύθος της εποχής μας, ότι για τις αυξήσεις στο ρεύμα ευθύνεται η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κλείσει τις λιγνιτικές μονάδες. Καμία λιγνιτική μονάδα δεν έχει κλείσει από το σχέδιο της δίκαιης μετάβασης, όπως το ονομάζουμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Πλην μιας μονάδας στο Αμύνταιο που έπρεπε να έχει κλείσει από τον Αύγουστο του ’18 διότι είχε συμπληρώσει τον χρόνο λειτουργίας της, όλες οι άλλες λιγνιτικές μονάδες δουλεύουν στο φουλ». 

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και αλλαγής του εκλογικού νόμου:

«Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Δεν έχω αρμοδιότητα επί του εκλογικού νόμου. Γενική μου αρχή είναι ότι είμαι εξαιρετικά υπέρ των σταθερών κυβερνήσεων. Ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων πρέπει να σας πω ότι αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που τα πήγαμε τόσο καλά στις επενδύσεις, τα τελευταία δύο χρόνια». 

Related Articles