Πού θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία «Φίλιππος» με χιόνια και καταιγίδες

Petite Perle 300×250

Τσουχτερό κρύο με βροχές και καταιγίδες το σκηνικό του καιρού για σήμερα Τετάρτη – Πού θα σημειωθούν χιονοπτώσεις

Ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας. Έντονη θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας σήμερα Τετάρτη, με το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις βροχοπτώσεις και την έντονη αίσθηση κρύου.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, κακοκαιρία προβλέπεται στη χώρα με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις πρώτες ώρες στα ορεινά – ημιορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας, σε πεδινές περιοχές Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης και βαθμιαία σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο καθώς και στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν στα βόρεια τους 03 με 05 βαθμούς, στη νότια νησιωτική χώρα τους 12 με 14 και στην υπόλοιπη χώρα τους 08 με 10 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το βράδυ στα ημιορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια κυρίως στα γύρω ορεινά – ημιορεινά. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -1 (μείον 1) έως 03 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -1 (μείον 1) έως 03 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου. Από το βράδυ στα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά, βαθμιαία σε περιοχές της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο και από το βράδυ στις Σποράδες και την Εύβοια.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις σταδιακά θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και σταδιακά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Σάκης Αρναούτογλου: Στροβιλιζόμενη κακοκαιρία με χιονοπτώσεις στην Αττική
Τσουχτερό κρύο στη βόρεια Ελλάδα και νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες, η πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου.

Πιο αναλυτικά, το πρωί της Τετάρτης θα έχουμε σύννεφα σε Θεσσαλία, Στερεά, Έυβοια και Σποράδες που θα δίνουν βροχές και χιονοπτώσεις, ενώ στα επτάνησα ο καιρός θα είναι επίσης άστατος.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα έχουμε κάποιες χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί, ενώ από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα περάσουν κάποια σύννεφα δίνοντας βροχές και χιονοπτώσεις.

Στη Θεσσαλία, στη Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες και στην Πελοπόννησο θα έχουμε βροχές αλλά μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενούν.

Το βράδυ, αναμένονται χιόνια στα πεδινά της Χαλκιδικής, στη Μαγνησία, στη ΒΑ Στερεά στη Β.Αττική και την κεντρική – βόρεια Εύβοια.

Στην Αττική από το πρωί θα έχουμε συννεφιά και τοπικές βροχές αλλά και χιόνια πάνω από 300-400 μέτρα. Από το μεσημέρι θα επικρατήσει συννεφιά και από το βράδυ ξανά δεν αποκλείεται να χιονίσει στα ΒΑ της Αττικής. Η θερμοκρασία από 6 έως 10 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη και στην κεντρική Μακεδονία από τα ξημερώματα της Τετάρτης θα έχουμε χιονοπτώσεις, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα σταματήσουν τα φαινόμενα. Η θερμοκρασία από 2 έως 8 βαθμούς.

Την Πέμπτη θα έχουμε κρύο σχεδόν παντού στην Ελλάδα και πριν το μεσημέρι από την ΝΑ Μακεδονία, την ΝΑ Μαγνησία, στις Σποράδες στην Εύβοια, στην Αττική και την Βοιωτία, αλλά και την ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Μετά το μεσημέρι της Πέμπτης τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα και τα νησια του ΒΑ Αιγαίου.

Την Παρασκευή χιόνια θα έχουμε επίσης στις περιοχές όπως στη Θεσσαλία, στην Εύβοια, στις Σποράδες και σε περιοχές της Κρήτης.

Από το μεσημέρι και μετά στο βόρειο-δυτικό Αιγαίο θα παραμείνουν τα χιόνια.

Το Σάββατο τα φαινόμενα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα και συγκεκριμένα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στο ΒΒΔ Αιγαίο, στην ανατολική Θεσσαλία και Στερεά, στην Αττική και την Εύβοια ίσως έχουμε ακόμη και πυκνές χιονοπτώσεις και υπάρχουν ενδείξεις από το μεσημέρι και μετά να ενταθούν οι χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Αττική.

Γιάννης Καλλιάνος: Σε κλοιό βαρυχειμωνιάς η χώρα
Mε ταχύ ρυθμό επεκτείνεται στη χώρα μας το νέο κύμα κακοκαιρίας, που έπληξε πρώτα τη Βόρεια Ελλάδα. Τις επόμενες ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ασθενούς και μέτριας έντασης, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά κι όχι γενικευμένα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις περιοχές της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας και στις Σποράδες.

Στα Επτάνησα θα επικρατήσουν πρόσκαιρες καταιγίδες, ενώ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο ο καιρός θα είναι βροχερός.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κατά τις βραδινές ώρες, με το θερμόμετρο αν φτάνει από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 4-6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται χιονοπτώσεις κατά διαστήματα, μέχρι και σε πεδινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4 με 5 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ