ΕΠΜ Νatura 2000:Σύσκεψη στο Οροπέδιο Λασιθίου

by KORINA KAFETZOPOULOU

Τελευταία Ενημέρωση:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική σύσκεψη που οργάνωσε η Αντιπεριφέρεια Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκου Ξυλούρη, την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 στο Οροπέδιο Λασιθίου, με θέμα την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) των περιοχών Natura 2000 κεντρικής και ανατολικής Κρήτης, που εκπονείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Στόχος της συνάντησης ήταν η πληροφόρηση και η διεξαγωγή παραγωγικού διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς, και για το θέμα προγραμματίζεται μονοθεματική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το επόμενο διάστημα.

Ειδικότερα συζητήθηκαν ζητήματα διαχείρισης των περιοχών Natura 2000 των Δήμων Οροπεδίου Λασιθίου, Αγίου Νικολάου και Χερσονήσου. Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός και ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

Συμμετείχαν επίσης: ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μαρία Χανιωτάκη-Μυλωνάκη, Γιάννης Ανδρουλάκης, Κώστας Ξενικάκης και Νίκος Μανουσάκης, ο Διευθυντής της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης Μαρίνος Κριτσωτάκης, τα στελέχη Άννα Καγιαμπάκη, Μανόλης Ρουκουνάκης και Χρυσάνθη Βογιατζή.

Related Articles