Ανοιχτοί οι δρόμοι και τα σχολεία στο Μαλεβίζι

Petite Perle 300×250

Όλο το βράδυ επιχειρούσαν εκχιονιστικά μηχανήματα

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται από χθες το προσωπικό και τα μηχανικά μέσα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Μαλεβιζίου στο πλαίσιο της κακοκαιρίας «Φίλιππος».

Και οι προβλέψεις δείχνουν ότι στην περιοχή η κακοκαιρία θα ενταθεί τις επόμενες ώρες. Όλο το βράδυ δυο εκχιονιστικά επιχειρούσαν στις Γωνιές και στις γύρω περιοχές για να μείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο και αυτή την ώρα είναι ανοικτοί όλοι οι δρόμοι , είπε στη Φωνή του Μαλεβιζίου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Πετούσης , που ήταν όλο το βράδυ σε επιφυλακή. Η κακοκαιρία μέχρι στιγμής δεν έχει την ένταση που είχε στην προηγούμενη. Ανοικτά είναι και τα σχολεία.

 Κύριο γνώρισμα της επιδείνωσης του καιρού θα είναι οι ισχυρές χιονοπτώσεις, ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα, με ταυτόχρονη πτώση της θερμοκρασίας και κατά τόπους παγετό.

Τα μηχανήματα έργου -δημόσια και ιδιωτικά- παραμένουν σε ετοιμότητα στη διάθεση της πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων. Όλα τα διαθέσιμα οχήματα βρίσκονται σε καίρια σημεία του Δήμου Μαλεβιζίου με στόχο να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστάται στους πολίτες να αποφύγουν μετακινήσεις, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων, ιδιαίτερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και πλησίον ρεμάτων και ποταμών και να μην επιχειρούν διέλευση από ιρλανδικές διαβάσεις. Υπενθυμίζουμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες αυτοπροστασίας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ