Σεισμός 4 Ρίχτερ στην Κρήτη

Petite Perle 300×250

Σεισμός 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κρήτη, στις 09:47 το πρωί. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 41 χιλιόμετρα ανατολικά – νοτιοανατολικά της Γαύδου, ενώ το εστιακό βάθος ήταν στα 8,8 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στις περισσότερες περιοχές της Κρήτης, χωρίς να προκαλέσει ζημιές. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου και εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Κάθε σεισμός στην Κρήτη πάντως, ξυπνάει τις εφιαλτικές μνήμες του περασμένου Σεπτέμβρη από τη σεισμική δόνηση των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι.

Από το σεισμό έχασε τη ζωή του ένας εργάτης ο οποίος πραγματοποιούσε εργασίες αναστήλωσης στο ναό του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι, ο οποίος κατέρρευσε από το σεισμό. Επίσης καταγράφηκαν 20 τραυματίες από τον σεισμό, και πέντε διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με κατάγματα ή πολλαπλά τραύματα. Ένας πολίτης παγιδεύτηκε στο σπίτι του στον Πατσίδερο, καθώς δεν άνοιγε η πόρτα του σπιτιού.

Για τις ανάγκες στέγασης των σεισμόπληκτων μεταφέρθηκαν στην Κρήτη οικίσκοι. Οι πρώτοι 34 έφτασαν στις 6 Οκτωβρίου και εγκαταστάθηκαν σε Αρκαλοχώρι και Βόνη. Παραδόθηκαν για χρήση στις 2 Νοεμβρίου. Επίσης μεταφέρθηκαν λυόμενες σχολικές αίθουσες για να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών του δημοτικού σχολείου Θραψανού και του 1ου και 2ου δημοτικού Αρκαλοχωρίου και αργότερα οι ανάγκες του γυμνασίου και λυκείου Αρκαλοχωρίου

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ