Σύνοδος Κορυφής – Μητσοτάκης: Νέα μέτρα στήριξης νοικοκυριών την άλλη εβδομάδα – Έτοιμη η Ελλάδα να δεχθεί πρόσφυγες από την Ουκρανία

Petite Perle 300×250

«Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει κατάπαυση του πυρός και να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι» είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βερσαλλίες.

Ανέφερε επίσης ότι επισημάνθηκε πως στην Ευρώπη έχουν ήδη καταφθάσει περισσότεροι από 2 εκατομμύρια πρόσφυγες «και δυστυχώς θα υπάρξει μεγαλύτερη ένταση» και σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχτεί πρόσφυγες από την Ουκρανία και να τους φιλοξενήσει προσωρινά και στα πλαίσια αυτά συνεργαζόμαστε με τις χώρες υποδοχής για να μπορέσουμε να υποδεχθούμε όσους επιλέξουν τη χώρα μας.

Πρόσθεσε δε με νόημα ότι «αυτή η αλληλεγγύη χωρίς αστερίσκους την οποία δείχνει η χώρα μας, δυστυχώς δεν επεδείχθη όταν η χώρα μας ζήτησε αντίστοιχη αλληλεγγύη από την ΕΕ όταν αντιμετωπίσαμε την κρίση του Μαρτίου».

Στη συνέχεια προανήγγειλε νέο πλαίσιο στήριξης των πιο αδύναμων νοικοκυριών και επιχειρήσεων έναντι της ακρίβειας που προκαλείται από την ενεργειακή κρίση, προς στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Τα νέα αυτά μέτρα «θα καλύπτουν όλο το φάσμα των παρεμβάσεων που μπορούμε να κάνουμε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής επισήμανε ότι η ελληνική πρόταση των έξι σημείων, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, συμπεριλαμβάνεται στη δέσμη που θα εξετάσει η Κομισιόν.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ