Superleague, η βαθμολογία: Στο +2 από τον Άρη η ΑΕΚ, στο -2 από τους Θεσσαλονικείς ο Παναθηναϊκός (βίντεο)

Petite Perle 300×250

Απ' την πρεμιέρα των play offs, ο Ολυμπιακός συνεχίζει την σταθερή πορεία του προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός δεν βρήκαν «τρίποντο», αλλά ο ένας έκλεισε κι η άλλη άνοιξε την ψαλίδα από τον Άρη που έχασε την ευκαιρία για «βαθμό με άρωμα Ευρώπης».

Με φόρα από το πρόσφατο 3-0 για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος στο ίδιο γήπεδο, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ στη Λεωφόρο με το πόδι… κολλημένο στο γκάζι! Mόλις στο 3', στην πρώτη «πράσινη» επίσκεψη στην εστία του Στάνκοβιτς, ο Γκατσίνοβιτς με εξαιρετική κάθετη βρήκε τον Αϊτόρ κι αυτός με άψογο πλασέ βρήκε δίχτυα κι άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ πήρε τα ηνία του αγώνα. Δεν έδειξε πως θα την… πατήσει όπως στο ματς πρωταθλήματος. Αντίθετα πήρε πρωτοβουλία, είχε ενέργεια στο παιχνίδι της, έβγαλε τα ατού του τριφυλλιού από το ματς κι όλα έδειχναν ότι είναι θέμα χρόνου να ισοφαρίσει.

Τελικά αυτό έγινε σε… νεκρό χρόνο με την λήξη και των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους όταν ο Άμραμπατ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έκανε το 1-1! Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός δεν είχε τον παθητικό ρόλο του πρώτου μέρους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν και κυρίαρχος. Από την άλλη η ΑΕΚ έχασε την φρεσκάδα της, ενώ και οι αλλαγές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς βοήθησαν ώστε οι «πράσινοι» να κερδίσουν μέτρα κι ανάσες μέσα στο γήπεδο.

Ό,τι κι αν συνέβη ουσία δεν είχε κανένας από τους δύο αντιπάλους. Γκολ δεν πέτυχαν κι έτσι δεν άλλαξε το 1-1 του πρώτου μέρους, με την ΑΕΚ να έχει πιο… πικρή γεύση από το τελικό αποτέλεσμα κυρίως λόγω της εμφάνισης του πρώτου μέρους.

Στο Καραϊσκάκη, στο ματς που άνοιξε την αυλαία του έξτρα πρωταθλήματος, o Oλυμπιακός μετά την ήττα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», επέστρεψε στις νίκες με το 2-1 επί του Άρη κι έφτασε ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.


Το πρώτο ημίχρονο είχε μεγάλες φάσεις και για τον Άρη να βρει γκολ με την σημαντικότερη αυτή του Ιτούρμπε που μπλόκαρε ο Βατσλίκ, αλλά και ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να βρει νωρίτερα δίχτυα όμως ο Κουέστα με εξαιρετική επέμβαση δεν άφησε τον Ελ Αραμπί να σκοράρει από την βούλα του πέναλτι.

Τελικά δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθούν οι καθυστερήσεις στο πρώτο μέρος, ο Σισέ ήταν αυτός που με κεφαλιά νίκησε τον κίπερ του Άρη κι έβαλε μπροστά στο σκορ τους Πειραιώτες.

Διαφορετικό σκηνικό στην επανάληψη με τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης να δείχνουν ότι πήγαν στο Φάληρο για να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα που θα τους ανοίξει διάπλατα τον δρόμο του Europa Conference League.

Σε μια από τις πολλές αντεπιθέσεις που βρήκαν… ανοιχτή την άμυνα του Ολυμπιακού βρήκαν και γκολ ισοφάρισης με τον Εντιαγέ από την ασίστ του Καμαρά. Τελικά το πέναλτι που κέρδισε στο 85' ο Σισέ (το αμφισβήτησαν έντονα οι παίκτες του Άρη) και το μετέτρεψε σε γκολ αυτή τη φορά ο Ελ Αραμπί, ήταν αυτό που έδωσε στους Πειραιώτες τη νίκη στην πρεμιέρα των play offs.

Tα αποτελέσματα

Ολυμπιακός – Άρης 2-1
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1
ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0


Η βαθμολογία – 1η αγωνιστική play offs

1.Ολυμπιακός 68
2.ΠΑΟΚ 56
3.ΑΕΚ 47
4.Αρης 45
5.Παναθηναϊκός 43
6.ΠΑΣ Γιάννινα 40

H επόμενη αγωνιστική (2η)

Κυριακή 20 Μαρτίου
ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός (15.30)
Άρης – Παναθηναϊκός (19.00)
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (19.30)

Αθλητικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ