Με χαμόγελο επισκέπτονται τα παιδιά την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα στο Γάζι

Petite Perle 300×250

Δωρεάν προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά, πραγματοποιούνται από σήμερα Δευτέρα 14 και αύριο Τρίτη 15 Μαρτίου στο Γάζι, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Μαλεβιζίου με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του παιδιού». 

Η Δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με την 7ΥΠΕ Κρήτης , την Περιφέρεια Κρήτης, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου,  υπό την αιγίδα του Δήμου Μαλεβιζίου και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Ήδη μικρά παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους σπεύδουν στην πλατεία Μιχάλη Κατσαμάνη στο Γάζι, όπου εξετάζονται δωρεάν από τους εθελοντές οδοντιάτρους μέσα στο Κινητό Πολυϊατρείο του Οργανισμού.

Μετά την εξέταση γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της στοματικής του υγείας, για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Στη συνέχεια, τα παιδιά μπορούν να αγοράσουν αν το επιθυμούν διάφορα σχολικά είδη και άλλα για την ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στον χώρο αναμονής τα παιδιά μπορούν να ζωγραφίσουν όση ώρα περιμένουν για να εξεταστούν.

Τέλος να αναφέρουμε ότι για την υλοποίηση της Δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαθέτει το Κινητό Πολυϊατρείο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ, στο οποίο καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά Οδοντίατροι, και μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Μιχ. Κατσαμάνη στο Γάζι και το ωράριο Λειτουργίας της Κινητής Μονάδας θα είναι από τις 12:00μμ. έως τις 19:30μμ. 

Οι προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις εντάσσονται στη Δράση Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιείται από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ