Τσέλσι: Αμερικάνικο fund προπορεύεται για την αγορά του Αγγλικού συλλόγου

Petite Perle 300×250

Η Τσέλσι βρίσκεται στο «σφυρί» και οι συζητήσεις όλων των εμπλεκόμενων πλευρών για την απόκτησή της συνεχίζονται, με τις προσφορές να πέφτουν κάθε ημέρα στο τραπέζι.

Στο «σφυρί» βρίσκεται η Τσέλσι, αφού η βρετανική κυβέρνηση ουσιαστικά υποχρεώνει με τις κυρώσεις της τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να αποχωρήσει από την ομάδα και να παραχωρήσει τις μετοχές της. Ήδη, οι προτάσεις για τους Λονδρέζους είναι περίπου 200 όπως αναφέρει η «Daily Mail», ωστόσο για αρκετούς από τους ενδιαφερόμενους υπάρχουν κάποια δεδομένα.

Τη στιγμή που μιλάμε, ένα consortium με επικεφαλείς τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, Τον Μπόελι, και τον Βρετανό μεγιστάνα, Τζόναθαν Γκολντστάιν, προπορεύεται σε σχέση με τα υπόλοιπα για την αγορά της Τσέλσι. Ο πρώτος, μάλιστα, διαθέτει μεγάλο ποσοστό μετοχών και στην αμερικάνικη ομάδα μπέιζμπολ, LA Dodgers.

Ο όμιλος Raine -η αμερικανική τράπεζα που διορίστηκε από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς για να βρει νέο ιδιοκτήτη για το κλαμπ του δυτικού Λονδίνου- παρέτεινε την προθεσμία υποβολής προσφορών μέχρι την Παρασκευή.

Την ίδια ώρα, έσκασε νέα πρόταση σήμερα για την Τσέλσι από fund Σαουδαράβων. Όπως αποκάλυψε ο έγκυρος δημοσιογράφος Μπεν Γιάκομπς, η πρόταση των Σαουδαράβων, των οποίων ηγείται ο Μοχάμεντ Αλκερέιτζι ο οποίος είναι οπαδός της Τσέλσι, αγγίζει τα 3,2 δισ. ευρώ. Μάλιστα, θεωρεί το εν λόγω fund πως μπορεί να βρει γρήγορα λύση για την αγορά των «μπλε» αφού δεν συνδέεται με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας και δεν εμπίπτει στη νομοθεσία περί παράβασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μάλιστα, εφόσον οι Σαουδάραβες προχωρήσουν στην αγορά της Τσέλσι, τότε προσανατολίζονται να βάλουν για κεντρικό χορηγό στη φανέλα είτε τη NEOM (σσ. νέα εθνική αεροπορική εταιρεία) είτε τη KSA, η οποία επικεντρώνεται στη χρήση του αθλητισμού για την προώθηση του παγκόσμιου τουρισμού.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ