Indian Wells, Σάκκαρη – Κβίτοβα 2-0: Απόλυτη κυρίαρχος

Petite Perle 300×250

Φανταστική εμφάνιση και πρόκριση για την Μαρία Σάκκαρη στη φάση των «16» στο Indian Wells

Ονειρεμένη εμφάνιση από τη Μαρία Σάκκαρη, που νίκησε την Πέτρα Κβίτοβα με 6-3, 6-0 και προκρίθηκε πανάξια στη φάση των «16» στο Indian Wells.

Η Σάκκαρη κυριάρχησε απέναντι στην 32χρονη Πέτρα Κβίτοβα και σε 65 λεπτά καθάρισε την υπόθεση πρόκριση, ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοσή της στο τουρνουά, από το 2018.

Η 27χρονη Ελληνίδα στο δρόμο για τα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού ανάμεσα στη Βελγίδα, Ελίζ Μέρτενς και την Αυστραλή, Ντάρια Σαβίλ,

Όμως η Σάκκαρη έχει διπλή βάρδια, καθώς σε λίγες ώρες, στις δύο το πρωί ώρα Ελλάδας, θα επιστρέψει στο κορτ, αυτή τη φορά για τον αγώνα της στο διπλό. Με συμπαίκτρια την Άιλα Τομγιάνοβιτς από την Αυστραλία, θα παίξουν με τις Αμερικανίδες Κόκο Γκοφ/Κέιτι Μακνάλ για μια θέση στα προημιτελικά.

«Ήθελα μια νίκη εδώ, είχα να τη γευτώ τέσσερα χρόνια» είχε δηλώσει η Μαρία Σάκκαρη μετά την επικράτηση με 2-0 επί της Κατερίνα Σινιάκοβα στον προηγούμενο γύρο. Και μετρά μαζεμένες τρεις (δύο στο μονό, μία στο διπλό) στο 1000άρι τουρνουά της Καλιφόρνια.

Από το 15-40 στην κατάκτηση του σετ
Με το σερβίς να δουλεύει εξαιρετικά η Σάκκαρη «έχτισε» το παιχνίδι της και η Κβίτοβα από ένα σημείο και μετά κατάλαβε πως δεν είχε τύχη.

Έχοντας ποσοστό 96% στους κερδισμένους πόντους από το 1ο σερβίς (24/25) και βγάζοντας πέντε άσους, η Ελληνίδα δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στην αντίπαλό της.

Κομβικό σημείο στο 1ο σετ, το μπρέικ στο 7ο γκέιμ για το 4-3, καθώς και η αντίδρασή της στο 9ο γκέιμ, όταν για μοναδική φορά στον αγώνα η Κβίτοβα απείλησε για μπρέικ και να μειώσει σε 5-4. Η Σάκκαρη βρέθηκε στο 15-40, αλλά τέσσερις διαδοχικούς πόντους πήρε το γκέιμ και το σετ με 6-3.

Ακολούθησε η απόλυτη κυριαρχία, μπρέικ στο εναρκτήριο γκέιμ του 2ου σετ και μετά προβάδισμα 2-0, όπως και στον αγώνα με τη Σινιάκοβα (6-3, 2-0).

Μόνο που το 2ο σερί μπρέικ από την Σάκκαρη έγειρε για τα καλά την πλάστιγγα νίκης υπέρ της Ελληνίδας, που απελευθερωμένη ό,τι επιχειρούσε έβγαινε για να έρθει αυτό το 6-0 σε 25 λεπτά.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ