Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Επιδείνωση με κρύο, θυελλώδεις βοριάδες και χιόνια – Μέχρι πότε θα διαρκέσει

Petite Perle 300×250

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τους θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους.

Επιμένει ο χειμώνας με το νέο κύμα κακοκαιρίας να ξεκινά, από σήμερα και να διαρκεί μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του meteo.gr, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, για σήμερα Παρασκευή αναμένονται βροχές κατά τόπους και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, πτώση  της θερμοκρασίας και άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στον παρακάτω χάρτη φαίνεται η πρόγνωση βροχόπτωσης / χιονόπτωσης για  τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 18/03.

Πού θα χιονίσει

Πιο αναλυτικά, αναμένονται βροχοπτώσεις ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα που θα εντοπίζονται κυρίως στα βόρεια, ανατολικά, νοτιοανατολικά ηπειρωτικά και στην Κρήτη από το απόγευμα θα περιοριστούν στα ορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία, στη Θράκη, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Ανατολική Πελοπόννησο από -2 έως 10, στην Ήπειρο από 2 έως 15, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο από 5 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 14, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 2 έως 10, στις Κυκλάδες από 5 έως 11, στα Δωδεκάνησα από 7 έως 13 και στην Κρήτη από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι η ελάχιστη αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Παρατεταμένο κρύο

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της μετεωρολόγου του MEGA Χριστίνας Ρήγου, πρέπει να προετοιμαστούμε για κρύο… διαρκείας.

Σε ό,τι αφορά στον καιρό το Σαββατοκύριακο, θα είναι άκρως χειμωνιάτικος, με λίγα όμως φαινόμενα που θα είναι κατά βάση τοπικού χαρακτήρα. Έτσι το Σάββατο στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, πλην των Δωδεκανήσων, προβλέπονται διάσπαρτες ασθενείς βροχές.

Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια, και στο βόρειο Αιγαίο, στη Μακεδονία πρόσκαιρα σε χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε περαιτέρω πτώση, 8-9°C στα βόρεια και ανατολικά και 12-13°C στα υπόλοιπα τμήματα. Το βορειοανατολικό ρεύμα θα παραμείνει ενισχυμένο, με ένταση που θα φτάσει τοπικά τα 8-9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Την Κυριακή περιμένουμε τοπικές βροχές και χιόνια στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, με περισσότερο ήλιο στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, θα προσεγγίσει τους 9-12 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο αργά το μεσημέρι ,με βορειοανατολικό άνεμο 5-7 τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τους θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους.
Τοπικές βροχές ή χιονόνερο θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά, όπου χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο.
Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.
Σημειώνεται ότι αυτά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού και το Σαββατοκύριακο.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις αυξημένες κυρίως στην Κρήτη όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και από το απόγευμα στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα νότια της Κρήτης πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ