Ορεστιάδα: Εντοπίστηκε οπλοβομβίδα σε πολυκατοικία – Εκκενώνονται διαμερίσματα

Petite Perle 300×250

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές της Ορεστιάδας, μετά από τον εντοπισμό οπλοβομβίδας σε υπόγειο πολυκατοικίας στον οικισμό Παλιννοστούντων. Οι ένοικοι της οικοδομής εκκενώνουν τα διαμέρισμά τους

Στο σημείο έχουν φτάσει Δυνάμεις του Στρατού, της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και Πυροσβέστες για την επιχείρηση ασφαλούς μεταφοράς της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evrosnews.gr, το αντιαρματικό βλήμα φαίνεται να είναι εξωτερικά αλλοιωμένο, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί κίνδυνος έκρηξης. Ακόμα υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι το αντιαρματικό βλήμα εντόπισε τεχνικός που πήγε στο υπόγειο του σπιτιού για κάποιες ηλεκτρολογικές εργασίες.

Το σπίτι που είναι στην περιοχή της οδού Ζαρίφη και έχει έξι με επτά διαμερίσματα εκκενώθηκε, ενώ λαμβάνονται μέτρα και στην γύρω περιοχή για όταν ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς του αντιαρματικού βλήματος που είναι αμερικάνικης προέλευσης.

Ειδικός πυροτεχνουργός

Μάλιστα έχει κληθεί και ειδικός πυροτεχνουργός της ομάδας EOD για να αναλάβει την μεταφορά του συγκεκριμένου αντιαρματικού βλήματος, αφού να γίνει προσπάθεια απενεργοποίησης του μέσα στο σπίτι αποκλείεται. Κι αυτό γιατί φαίνεται να είναι εξωτερικά αλλοιωμένο και υπάρχει φυσικά τεράστιος κίνδυνος να εκραγεί και να διαλύσει τα πάντα στην περιοχή.

Στο σημείο έχουν φτάσει και άνδρες άλλων κρατικών υπηρεσιών, αφού κανείς δεν γνωρίζει αυτή την στιγμή πως βρέθηκε το συγκεκριμένο αντιαρματικό βλήμα στο υπόγειο του σπιτιού, ποιος το έβαλε εκεί ή αν μπορεί να έχει κλαπεί από κάποια στρατιωτική μονάδα της περιοχής.

Όπως αναφέρει το evrosnews.gr, υπάρχει δυσκολία ώστε να έρθει ασθενοφόρο, που είναι απαραίτητο προκειμένου να ξεκινήσει η επιχείρηση απομάκρυνσης του βλήματος, γεγονός που καθυστερεί την επιχείρηση.

Περιμένουν να έρθει επίσημο έγγραφο από τον Στρατό ότι δεν θα στείλει στρατιωτικό ασθενοφόρο γιατί είναι κατοικημένη περιοχή όπως υποστηρίζει, ενώ το ΕΚΑΒ δεν δέχεται να στείλει ασθενοφόρο επειδή δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο αλλά και δεν στέλνει σε τέτοια περιστατικά, γιατί δεν είναι της αρμοδιότητάς του.

ΠΗΓΗ: in.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ