Συντονισμένες επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Μετά την περιοχή της Ομονοίας, την πλατεία Βικτωρίας, το Μοναστηράκι, οι αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις της Αστυνομίας επεκτάθηκαν και στον σταθμό Λαρίσης.

Οι οργανωμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας με στόχο την πάταξη των παράνομων δραστηριοτήτων στο κέντρο της Αθήνας, συνεχίστηκαν για 4η ημέρα. Πεδίο δράσης σήμερα ήταν ο Σταθμός Λαρίσης και η πλατεία Βικτωρίας.

Συμμετείχαν 70 αστυνομικοί (Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών / Υποδιεύθυνση Περιπολιών, Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής / ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ, Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής / ΔΙΑΣ, Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής) οι οποίοι έχουν διενεργήσαν 260 ελέγχους.

Από τους νέους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψαν τα εξής:

49 προσαγωγές παράνομων αλλοδαπών,
2 συλλήψεις ατόμων για ναρκωτικά.
Θεοδωρικάκος: Η νέα στρατηγική της ΕΛ.ΑΣ. φέρνει σημαντικά αποτελέσματα
«Η νέα στρατηγική της Ελληνικής Αστυνομίας που βασίζεται στις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές φέρνει σημαντικά αποτελέσματα τις πρώτες ημέρες των επιχειρήσεων σε κεντρικά σημεία της Αθήνας. Με τη συμμετοχή δυνάμεων από το σύνολο της Αστυνομίας και με όπλο τον αιφνιδιασμό δίνουμε ένα ισχυρό χτύπημα στην εγκληματικότητα. Οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. είναι διαρκείς και θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου», τονίζει σε δημόσιες τοποθετήσεις του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο συνολικός απολογισμός των επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας
Συμμετείχαν 600 αστυνομικοί (Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών / Υποδιεύθυνση Περιπολιών, Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής / ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ, Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής / ΔΙΑΣ, Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής).

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 1.475 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν:

361 προσαγωγές παράνομων μεταναστών, αλλοδαπών που στερούνταν τα απαραίτητα έγγραφα και οδηγήθηκαν στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Αμυγδαλέζας,
14 συλλήψεις ατόμων για ναρκωτικά -σε μία περίπτωση εντοπίστηκαν 23 γραμμάρια ηρωίνης,
9 συλλήψεις ατόμων για παραεμπόριο,
2 συλλήψεις για κατοχή πλαστών εγγράφων,
1 σύλληψη φυγόδικου, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση,
10 παραβάσεις διενέργειας επιβατικής μεταφοράς με κόμιστρο -λαθραία ταξί,
76 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου συνολικά βεβαιώθηκαν 10 παραβάσεις,
3 κατασχέσεις προϊόντων από παράνομους πάγκους,
14 άτομα προσήχθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παρακώλυση συγκοινωνιών και απείθεια.


Πηγή: iefimerida.gr

Related Articles