Βασιλακόπουλος: Η 4η δόση θα γίνει σε όλους – Αρχικά σε πολίτες άνω των 60 ετών

«Σε μεγάλα ποσοστά στη χώρα έχουμε το υποστέλεχος της Όμικρον, που είναι η Όμικρον 2 η οποία είναι μεταδοτική και γι' αυτό παρουσιάζεται έξαρση των κρουσμάτων», υποστηρίζει ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν θα υπάρξει 5ο κύμα πανδημίας στο βαθμό που εκδηλώθηκαν τα προηγούμενα και αυτό το αποδίδει σε πολλούς λόγους. Αρχικά λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας, και ταυτόχρονα στη χώρα αποκτούμε ανοσία πληθυσμιακή. «Όχι όμως με τον ιδανικό τρόπο. Δεν πείθουμε τους ανθρώπους να πάμε να εμβολιαστούν», ανέφερε ο ίδιος.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «τον τελευταίο καιρό ένα μεγάλο πρόβλημα που υπήρξε ήταν ότι εξαιτίας του πολέμου, υπήρξε η ακρίβεια, και σε συνδυασμό με την άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, δόθηκε το λάθος σήμα στους συμπολίτες μας ότι η πανδημία τελείωσε.

Σχετικά με την προστασία του εμβολίου μετά την τρίτη δόση είπε: «Τρεις με 4 μήνες μετά την 3η δόση έχεις περίπου 40-50% πιθανότητα να νοσήσεις, αλλά εάν νοσήσεις έχεις περί το 15% πιθανότητες να νοσήσεις βαριά και να πας στο νοσοκομείο», συμπλήρωσε.

«Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό, θα πρέπει να μάθουμε να προσέχουμε, να μην θεωρούμε την φράση "ατομική ευθύνη", ανέκδοτο», είπε.

Τέλος, όσον αφορά την τέταρτη δόση και την ομάδα ατόμων που πρέπει να την κάνουν τόνισε: «Η 4η δόση θα γίνει σε όλους. Αρχικά για τους πολίτες άνω των 60 ετών, ίσως εγκριθεί μέσα στον επόμενο μήνα, μέχρι να βγει το επικαιροποιημένο εμβόλιο της Moderna και της Pfizer», συμπλήρωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×280
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ 336×280
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ