Η επίσκεψη της Mίνα Γκάγκα στο Λασίθι επιβεβαίωσε την επιτάχυνση της αντιλαϊκής πολιτικής

Petite Perle 300×250

Η έξαρση του κορονοϊού το τελευταίο διάστημα βρίσκει τα νοσοκομεία και τις  δημόσιες δομές υγείας του Λασιθίου στην ίδια τραγική κατάσταση.  Υποστελεχωμένα, με ελλιπή εξοπλισμό, με έλλειψη βασικών ειδικοτήτων  για να μπορούν να λέγονται νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας.  Οι εφημερίες χωρίς καρδιολόγο  σε ολόκληρο τον νομό είναι επικίνδυνες  για τους ασθενείς όπως με τραγικό τρόπο αποδείχτηκε με τον θάνατο ασθενούς από έμφραγμα στο νοσοκομείο Αγ.Νικολάου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες  του προσωπικού. 

Τα κρούσματα κορονοϊού πραγματικά σαρώνουν όλους τους ευαίσθητους χώρους (Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Λασιθίου, Νοσοκομεία, Σχολικές μονάδες κ.α.) χωρίς κανέναν μέτρο αντιμετώπισης και αποκλιμάκωσης, αφού για άλλη μια φορά εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα λάστιχο που ανταποκρίνονται στα συμφέροντα των ξενοδόχων, ειδικά όσο πλησιάζει η έναρξη της τουριστικής σεζόν.

Η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που με χρήματα του ελληνικού λαού ενισχύει την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ  και εμπλέκει τον λαό  μας στην επικίνδυνο πόλεμο  ΗΠΑ, ΝΑΤΟ,ΕΕ και Ρωσίας  που έχει ξεσπάσει στο έδαφος  της Ουκρανίας, την ίδια στιγμή υλοποιεί το «νέο ΕΣΥ» για να μειώσει την χρηματοδότηση και το κόστος της Δημόσιας Υγείας. Στα πλαίσια αυτών των σχεδίων η  αναπληρώτρια υπουργός υγείας επισκέφθηκε το Λασίθι  μαζί με την ηγεσία της 7ης ΔΥΠΕ. 

Η αναπληρώτρια υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή της για την κατάσταση των νοσοκομείων του Λασιθίου , δεν βρήκε όμως τίποτα να πει για τις ελλείψεις που σπρώχνουν τους ασθενείς στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα  ξοδεύοντας το ήδη πενιχρό εισόδημά τους. Έδωσε αόριστες υποσχέσεις για προσλήψεις, χωρίς να αποκαλύψει τις προθέσεις για τις αναστολές  προσωπικού λόγω μη εμβολιασμού όπως και για την τύχη των συμβασιούχων.

Απαξιωτική με τους φορείς των εργαζομένων στα νοσοκομεία , δεν έδωσε την παραμικρή απάντηση στα αιτήματά τους για την επιστροφή των συναδέλφων τους που βρίσκονται σε αναστολή . Αναστολή που έχει σαν αποτέλεσμα μαζί με την έλλειψη προσλήψεων προσωπικού να εξουθενώνει τους εργαζόμενους  και να κάνει την λειτουργία των νοσοκομείων επιβλαβή  για τους ασθενείς .  Δεν ασχολήθηκε με τα αιτήματά τους για την μονιμοποίηση των συμβασιούχων  και την αντίθεσή τους στην ανάθεση υπηρεσιών σε εργολάβους.

Οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας και ο λαός του Λασιθίου  μπορούν με τους αγώνες τους  να επιβάλουν όσα έχουν ανάγκη.  Να απορρίψουν στην πράξη  τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης  πάνω στο έδαφος που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ της υποχρηματοδότησης και ιδιωτικοποίησης του Δημόσιου  Συστήματος  Υγείας. 

Να εμποδίσουν την μετατροπή των νοσοκομείων σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, το κλείσιμο νοσοκομείων που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση όπως της Ιεράπετρας που στελέχη της  κυβέρνησης φωτογραφίζουν , να εμποδίσουν την επέκταση των συμπράξεων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα όπως σχεδιάζεται με το «νέο ΕΣΥ».  

Να προσληφθεί το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία για να μην κλείνουν  οι κλινικές στα 4 νοσοκομεία του Λασιθίου που έχει ανάγκη ο λαός  και όχι να σχεδιάζονται απογευματινά χειρουργεία  στα δημόσια νοσοκομεία που θα επιβαρύνουν την τσέπη του συνταξιούχου, του άνεργου , του εργαζόμενου. Ο λαός πληρώνει με τους άμεσους και έμμεσους φόρους το 95% των φορολογικών εσόδων του κράτους   για να έχει νοσοκομεία, σχολεία, πολιτισμό, αθλητισμό. Δεν θα πληρώσει  πάλι για την υγεία του  για να περισσεύουν κονδύλια που πηγαίνουν σαν επιδοτήσεις στους μεγάλους  επιχειρηματικούς ομίλους. 

Να δυναμώσει η πάλη για αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας που να ανταποκρίνεται στις εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας τον 21ο αιώνα . 

Να γίνουν μαζικές προσλήψεις προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία του Λασιθίου, να γυρίσει το ανεμβολίαστο προσωπικό  στη θέση του, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, να  εξοπλιστούν τα νοσοκομεία με σύγχρονα μηχανήματα και αναλώσιμα.  Να επανδρωθούν  τα περιφερειακά ιατρεία και να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Η ΚΟ Λασιθίου του  ΚΚΕ έχει αναδείξει την αξία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας διαχρονικά, παλεύει για να μπουν στο επίκεντρο  οι σύγχρονες  ιατροφαρμακευτικές ανάγκες  του λαού  του Λασιθίου και η ικανοποίησή τους. Στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων  στις δημόσιες δομές υγείας  και θα δώσει όλες  τις δυνάμεις  για να ενισχυθούν τα νοσοκομεία του Λασιθίου και η ΠΦΥ στις πόλεις και στην ύπαιθρο   με μόνιμο προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό με αναβαθμισμένο επίπεδο υπηρεσιών που θα ανταποκρίνεται στο σημερινό επίπεδο της επιστήμης κα της τεχνολογίας.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ