Ήρθε το χάπι της Pfizer -Τι αλλάζει με εμβόλια, μάσκες, πιστοποιητικά, 4η δόση

Petite Perle 300×250

Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας και τα νέα "δεδομένα" που προκύπτουν ενημέρωσαν οι αρμόδιοι από το υπουργείο Υγείας.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σημείωσε πως «μας ανησυχούν τα υψηλά κρούσματα και δυστυχώς,  πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τη νέα αυτή πραγματικότητα και να προσέχουμε. Ελπίζουμε όμως με βάση στοιχεία σε αποκλιμάκωση.»

Πρόσθεσε ότι «ήρθαν τα χάπια της  Pfizer στην Ελλάδα, μπαίνει η ταινία στη συσκευασία τους αυτές τις ημέρες και η χορήγησή τους ξεκινά άμεσα. Τόνισε ωστόσο, ότι ο εμβολιασμός προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια αυτή τη στιγμή και είναι πιο "προσιτός" για το Κράτος αλλά και την Οικονομία της χώρας μας.

H καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, αναλύοντας τους σκληρούς δείκτες είπε ότι παρατηρείται αυξητική τάση κρουσμάτων σε Ηράκλειο Κρήτης και Αχαΐα ενώ φαίνεται να κυριαρχεί η Όμικρον 2. Σημαντικό «δεδομένο» πλέον οι επαναλοιμώξεις. Πρόσθεσε όμως ότι ο εμβολιασμός με τις 3 δόσεις, βάσει ερευνών, εξακολουθεί να προστατεύει κατά 91% από διασωλήνωση και κατά 87% από θάνατο.

Για τις μάσκες είπε, ότι "άρση της υποχρεωτικότητας στο δημόσιο χώρο" (όπως ανακοινώθηκε προ ημερών), δεν σημαίνει ότι δεν τις φοράμε καθόλου, αλλά έχουμε ατομική ευθύνη.

Για το θέμα του Πιστοποιητικού είπε ότι είναι «κάτι μη επιστημονικό» και δεν συζητείται ακόμη στην Επιτροπή.

Για την 4η δόση και όσα ακούγονται η Βάνα Παπαευαγγέλου είπε ότι το «βασικό όφελος» είναι της 3ης δόσης και ότι τα δεδομένα στη χώρα μας δεν έχουν αναλυθεί. "Μέσα σε 2 εβδομάδες θα το επανεξετάσουμε και εμείς όπως κάνουν και οι χώρες του εξωτερικού", είπε.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ