Λιτός ο εορτασμός για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου στη Μελβούρνη

Petite Perle 300×250

Χωρίς την καθιερωμένη παρέλαση σχολείων και ομογενειακών οργανώσεων, αλλά με την παρουσία προσωπικοτήτων της ομογενειακής παροικίας από το χώρο της πολιτικής, της θρησκευτικής και της παροικιακής ζωής  τίμησε χθες, Κυριακή, η ομογένεια της Μελβούρνης την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου.  

Στην τελετή στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη συμμετείχαν ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, διπλωματικοί αντιπρόσωποι της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρόεδροι και εκπρόσωποι ομογενειακών οργανώσεων και πολλοί ομογενείς, ενώ τον Πρόξενο της Ελλάδας στην Μελβούρνη, Εμμανουήλ Κακαβελάκη, ο οποίος νοσεί με κορωνοϊό, εκπροσώπησε η υποπρόξενος Γεωργία Μπότσιου.

H τελετή ξεκίνησε με την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και με σύντομη ομιλία του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, ενώ ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων και η ανάκρουση των εθνικών ύμνων Ελλάδας και Αυστραλίας. Σύντομες ομιλίες για την αναγνώριση της προσφοράς των Ελλήνων στην εξέλιξη και πρόοδο της Βικτωρίας έδωσαν ο πολιτειακός πρωθυπουργός Ντάνιελ Άντριους και ο αρχηγός των Φιλελευθέρων, Μάθιου Γκάι. 

Τελευταίος ομιλητής ως εκπρόσωπος της ευρύτερης Ελληνικής κοινότητας της Μελβούρνης και της Βικτώριας ήταν ο Αντώνης Τσουρδαλάκης, επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής για τις Ελληνικές Εθνικές Ημέρες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι ομογενείς βουλευτές, Μαρία Βαμβακινού, Σταύρος, Δημόπουλος, Νίκος Στάικος και ο γερουσιαστής Λι Ταρλάμης.

Πηγή: SBSGreek

Φωτογραφίες: SBS Greek/Panos Apostolou

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ