Τσέλσι: Κατατέθηκε προσφορά της Centricus για την αγορά της ομάδας

Petite Perle 300×250

Η παγκόσμια επενδυτική εταιρεία Centricus χρηματοδοτεί άλλη μια βρετανική προσφορά για την εξαγορά της Τσέλσι, λέγοντας ότι θέλει «να διατηρήσει και να υποστηρίξει την υπάρχουσα διοίκηση».

Ο σύλλογος της Premier League τέθηκε προς πώληση από τον Ρώσο ιδιοκτήτη Ρομάν Αμπράμοβιτς, πριν του επιβληθούν κυρώσεις μετά την εισβολή της χώρας του στην Ουκρανία.

Αυτή η τελευταία προσφορά, που υποστηρίζεται από την Centricus η οποία έχει περιουσιακά στοιχεία 29 δισεκατομμυρίων λιρών, περιλαμβάνει αρκετούς κατόχους εισιτηρίων διαρκείας της Τσέλσι, ενώ τουλάχιστον τέσσερις άλλες κοινοπραξίες δήλωσαν ότι υπέβαλαν προσφορά για την αγορά των «Μπλε».

Υπάρχει μια ομάδα με τον Σερ Μάρτον Μπρόουτον και τον Λόρδο Κόε και μια με επικεφαλής τον Βρετανό επενδυτή ακινήτων Νικ Κάντι.

Το ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ προέρχεται από την οικογένεια Ρίκετς, ενώ μια ομάδα που αποτελείται από τον Ελβετό δισεκατομμυριούχο Χάνσγιοργκ Βις και τον συνιδιοκτήτη των Λος Άντζελες Ντόιτζερς Τοντ Μπέλι έχει επίσης υποβάλει προσφορά.

Ακόμη, υπάρχουν αναφορές ότι έχει κατατεθεί προσφορά από τη Saudi Media Group, με την αμερικανική επενδυτική εταιρεία Raine Group να χειρίζεται την πώληση.

Ο συνιδρυτής της Centricus, Νιζάρ Αλ-Μπασάμ και ο διευθύνων σύμβουλος Γκαρθ Ρίτσι ηγούνται της προσφοράς, η οποία περιλαμβάνει επίσης τον διαχειριστή του hedge fund της Cheyne Capital Τζόναθαν Λούρι και τον Μπομπ Φιντς της Talis Capital. Σε μια δήλωση, η ομάδα είπε ότι «θα δεσμευτεί να υποστηρίξει [την Τσέλσι] και τους βασικούς της ενδιαφερόμενους για να εξασφαλίσει τη συνεχή επιτυχία της».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Η χρηματοδότησή μας για τη συμφωνία περιλαμβάνει χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της συναλλαγής και χρηματοδότηση για κεφάλαιο κίνησης που απαιτείται για τις καθημερινές λειτουργίες του Ομίλου, κεφάλαια που απαιτούνται για τη διατήρηση μιας ελίτ παγκόσμιας επωνυμίας, επενδύσεις στη βάση και σε -κοινοτικές πρωτοβουλίες ποδοσφαίρου όπως η Ακαδημία Chelsea, η Γυναικεία Ομάδα, το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Νέων και το Ίδρυμα Τσέλσι, στρατηγικές επενδύσεις σε ακίνητα».

«Η πρόθεση είναι να διατηρήσουμε και να υποστηρίξουμε την υπάρχουσα διοίκηση τόσο στις επιχειρηματικές όσο και στις αθλητικές δραστηριότητες του Ομίλου. Σκοπεύουμε να διατηρήσουμε την υπάρχουσα στρατηγική κατεύθυνση».

«Σαφώς, ο Όμιλος λειτουργεί σε δύσκολες συνθήκες και εκτιμούμε τη σημασία για τον Όμιλο της Τσέλσι, τους οπαδούς και άλλους βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς να διασφαλίσουν μια ομαλή και σταθερή μετάβαση ιδιοκτησίας. Κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου και μετά, θα διασφαλίσουμε ότι έχουμε συχνό και ανοιχτό διάλογο με όλα τα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη, ο οποίος στηρίζει τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας στον Όμιλο CFC και τη συνεχιζόμενη μελλοντική του επιτυχία».

«Εάν η προσφορά μας είναι επιτυχής, η Centricus θα επικεντρωθεί στη διασφάλιση ότι ο Όμιλος CFC θα συνεχίσει να επιτυγχάνει αθλητική αριστεία, υψηλό επίπεδο κοινοτικής υποστήριξης, διαφανή διακυβέρνηση, οικονομική βιωσιμότητα, δέσμευση θαυμαστών και υποδειγματική επιμέλεια».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ