Η Τσέλσι κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών από την Premier League

Petite Perle 300×250

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, θα μπορούσε να κάνει τη ζωή στο σύλλογο του Λονδίνου ακόμη πιο περίπλοκη αν αρνηθεί να την περάσει στα χέρια ενός νέου ιδιοκτήτη, που ανήκει σε μία από τις χώρες που αποφάσισαν να επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τη Sun, υπάρχει κίνδυνος ο δισεκατομμυριούχος να επηρεάσει την πώληση του συλλόγου παρά το πάγωμα όλων των περιουσιακών στοιχείων του από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εάν η Τσέλσι αναγκαζόταν να πάει σε ελεγχόμενη διαχείριση η Premier League θα μπορούσε να της επιβάλει ποινή 9 βαθμών στην κατάταξη, γεγονός που θα έθετε σε κίνδυνο την πρόκρισή της στο επόμενο Champions League.

Η Raine Group είναι η αμερικανική τράπεζα που χειρίζεται αυτήν τη στιγμή τη διαδικασία πώλησης του συλλόγου. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ο Αμπράμοβιτς έχει την εξουσία να ασκεί βέτο σε προσφορές από πιθανούς αγοραστές στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία.

Μια πιθανότητα που θα συνδεόταν με το γεγονός ότι και οι δύο χώρες αποφάσισαν να επιβάλουν κυρώσεις στους Ρώσους ολιγάρχες, ως απάντηση στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Επιπλέον, ακόμη και αν επέλθει συμφωνία, η βρετανική κυβέρνηση θα μπορούσε να συνεχίσει να έχει αμφιβολίες για τον προορισμό των εσόδων του εγχειρήματος.

Αξιωματούχοι έχουν ήδη δηλώσει ότι ο Αμπράμοβιτς δεν πρέπει να λάβει ούτε ένα σεντ για την πώληση της εταιρείας, δεδομένων των δεσμών του με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και της υποτιθέμενης προέλευσης του πλούτου του.

Μένει λοιπόν να γίνει κατανοητό πώς θα συνεχιστεί η υπόθεση, υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει εκδώσει ειδική άδεια λειτουργίας έως τις 31 Μαΐου για την Τσέλσι.

Εν τω μεταξύ, ο όμιλος Raine είναι έτοιμος να περιορίσει τη λίστα των επενδυτών που διεκδικούν να πάρουν τα χέρια τους το σύλλογο σε τρεις.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ