Ο Έλον Μασκ ανοίγει εργοστάσιο Tesla στη Γερμανία

Petite Perle 300×250

Ο Έλον Μασκ άνοιξε επίσημα την πρώτη μονάδα παραγωγής της Tesla στην Ευρώπη την Τρίτη, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να αποβάλει την πίεση από τα άλλα εργοστάσιά της στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Ο Μασκ εθεάθη να χορεύει καθώς προήδρευε της παράδοσης των πρώτων γερμανικής κατασκευής αυτοκινήτων της Tesla σε 30 πελάτες και τις οικογένειές τους στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας αξίας 5 δισεκατομμυρίων ευρώ (5,5 δισεκατομμύρια δολάρια).

«Είναι μια υπέροχη μέρα για το εργοστάσιο, το οποίο αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση για ένα βιώσιμο μέλλον» ανέφερε ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος, μιλώντας στην τελετή έναρξης.

Στη συνέχεια, έγραψε στο Twitter στα γερμανικά: «Ευχαριστώ, Γερμανία».

Μιλώντας στην τελετή έναρξης, ο Μασκ προέτρεψε τους υπαλλήλους του εργοστασίου να «πιστέψουν στο μέλλον» καθώς «δεν είναι πολύ αργά για να σωθεί ο πλανήτης».

Στην τελετή παρευρέθη και ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

ωρίτερα αυτό το μήνα, η αυτοκινητοβιομηχανία έλαβε την τελική έγκριση από τις γερμανικές αρχές για να ανοίξει το εργοστάσιο με το όνομα Giga Berlin-Brandenburg στο Gruenheide, κοντά στο Βερολίνο.

Πριν από τη σημερινή παρουσίαση, ο Μασκ δήλωσε «ενθουσιασμένος που θα παραδώσει τα πρώτα αυτοκίνητα παραγωγής που κατασκευάστηκαν στο Giga Berlin-Brandenburg».

Η Tesla σχεδιάζει να κατασκευάσει 30.000 οχήματα στο εργοστάσιο τους πρώτους έξι μήνες και 500.000 αυτοκίνητα ετησίως στη συνέχεια. Η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων δυσκολεύεται να συμβαδίσει με τη ζήτηση και σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις για το μοντέλο Y και ορισμένα μοντέλα 3s σε διάφορα μέρη του κόσμου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ