Επίσημη η συνυποψηφιότητα Η.Β. και Ιρλανδίας για το EURO 2028

Petite Perle 300×250

Πλέον, είναι επίσημο: οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Αγγλίας, της Βόρειας Ιρλανδίας, της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας, της Σκωτίας και της Ουαλίας παρουσίασαν σήμερα κοινή «Εκδήλωση Ενδιαφέροντος» για τη διοργάνωση του UEFA EURO 2028.

Η πρόταση -γράφει η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σε ανακοίνωση- ακολουθεί μια μελέτη σκοπιμότητας που αξιολόγησε τις ευκαιρίες φιλοξενίας και τα τοπικά πλεονεκτήματα της διοργάνωσης μεγάλων διεθνών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων.

Οι κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιρλανδίας, της Σκωτίας και της Ουαλίας επιβεβαίωσαν την υποστήριξή τους για την παρουσίαση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Βόρειας Ιρλανδίας δεν συνεδριάζει επίσημα επί του παρόντος, οι αξιωματούχοι συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τη διαδικασία.

«Με αυτή τη μοναδική συνεργασία, κάνουμε τα κατάλληλα βήματα και φιλοδοξία μας είναι να διοργανώσουμε ένα επιτυχημένο UEFA EURO που θα είναι μια υπέροχη γιορτή ποδοσφαίρου για φιλάθλους και ομάδες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Πιστεύουμε ότι το EURO 2028 θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Αυτή η άνευ προηγουμένου συνεργασία πέντε ομοσπονδιών προσφέρει κάτι ιδιαίτερο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας για ένα διευρυμένο τουρνουά, και επιθυμούμε να μεγιστοποιήσουμε τη βιωσιμότητα και τα κληρονομικά οφέλη για τις κοινότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία», προστίθεται, υποστηρίζοντας επίσης την επέκταση του τουρνουά σε 32 Εθνικές ομάδες, αντί των σημερινών 24.

Οι προτάσεις θα αναπτυχθούν περαιτέρω τους επόμενους μήνες, με την επιφύλαξη της δημοσίευσης από την UEFA των πλήρων τεχνικών προδιαγραφών. Αυτό περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε συζητήσεις με πιθανές πόλεις και στάδια υποδοχής για τον καθορισμό του βέλτιστου μοντέλου τουρνουά και τη διεξαγωγή μιας ολοκληρωμένης ανάλυσης κόστους και οφέλους.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιρλανδία θα προσφέρουν ένα ασυναγώνιστο τουρνουά από τεχνική άποψη, με σύγχρονα και καλά συνδεδεμένα στάδια και άριστες υποδομές που κάνουν τη συνεργασία μας ιδανική για τη διοργάνωση του UEFA EURO 2028. Το ποδόσφαιρο πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να δείξει πώς μπορεί το άθλημά μας είναι μια θετική δύναμη τώρα περισσότερο από ποτέ. Είμαστε σταθεροί στην πίστη μας στη δύναμη του ποδοσφαίρου να βοηθάει τους ανθρώπους να ενωθούν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τουρισμός - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ