Σολτς: Ο Πούτιν καταστρέφει το μέλλον της Ρωσίας

Petite Perle 300×250

Η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία «έχει βαλτώσει παρά την καταστροφή που προκαλεί μέρα με τη μέρα», δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

«Η αλήθεια είναι ότι ο πόλεμος καταστρέφει την Ουκρανία, αλλά με αυτόν , ο Πούτιν καταστρέφει επίσης το μέλλον της Ρωσίας», πρόσθεσε ο καγκελάριος ενώπιον της Bundestag, διαβεβαιώνοντας ότι το Κίεβο θα μπορούσε «να υπολογίζει στη «βοήθεια» της Γερμανίας. «Είναι δύσκολο να αντέξουμε τις εικόνες που μας έρχονται καθημερινά από την Ουκρανία: κατεστραμμένα σπίτια, βομβαρδισμένα νοσοκομεία, πολιορκημένες πόλεις, νεκροί στρατιώτες και περισσότεροι άμαχοι σκοτωμένοι και τραυματίες, γυναίκες και παιδιά που φεύγουν με τα λίγα που κατάφεραν να κερδίσουν μπροστά Τα τανκς και οι πύραυλοι του Πούτιν», είπε ο Γερμανός ηγέτης.

«Είναι σαφές ότι οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι εδώ», είπε. Η Γερμανία έχει ήδη επισήμως δεχθεί περισσότερους από 232.000 Ουκρανούς πρόσφυγες. Ο Όλαφ Σολτς, από την άλλη πλευρά, επιβεβαίωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα συμμετάσχει άμεσα στη σύγκρουση. «Όσο δύσκολο κι αν είναι, δεν θα ενδώσουμε στις απαιτήσεις μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων. Το ΝΑΤΟ δεν θα είναι μέρος του πολέμου», υποστήριξε.

Και δεν βλέπει τη Γερμανία, η οποία πρέπει να περιορίσει την ενεργειακή της εξάρτηση από τη Μόσχα, να εγκαταλείπει βραχυπρόθεσμα τις προμήθειες φυσικού αερίου ή πετρελαίου από τη Ρωσία. «Το να το κάνουμε εν μία νυκτί θα ισοδυναμούσε με βύθιση της χώρας μας και ολόκληρης της Ευρώπης σε ύφεση», προειδοποίησε. «Εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα απειλούνταν. Ολόκληροι βιομηχανικοί τομείς θα αντιμετώπιζαν δυσκολίες», προειδοποίησε ο Σολτς. «Οι κυρώσεις δεν πρέπει να πλήξουν περισσότερο τα ευρωπαϊκά κράτη από τους Ρώσους ηγέτες», είπε.

πηγή: naftemporiki.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ