Το «ευχαριστώ» του Ζελένσκι στον Νίκο Δένδια για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας

Petite Perle 300×250

Την αποστολή στη Μαριούπολη ανθρωπιστικής βοήθειας, την οποία προτίθεται να συνοδεύσει ο ίδιος, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, ο οποίος επέστρεψε την Κυριακή στην Ελλάδα, μετά από μια δύσκολη επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Σήμερα, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε πως είναι ευγνώμων στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών για αυτή του τη κίνηση, ενώ υπογράμμισε πως είναι ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που έκανε μια τέτοια πρόταση.

«Είμαι ευγνώμων στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος αξιωματούχος που αποφάσισε να υποστηρίξει το έργο των ανθρωπιστικών μας διαδρόμων στη Μαριούπολη, προκειμένου να σωθούν οι πολίτες μας και να μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια που είναι πολύ σημαντική για όλους εκεί».

«Θα συνεχίσουμε να πολεμούμε όσο μπορούμε. Μέχρι το τέλος. Με όλες μας τις δυνάμεις. Θα ξεκουραστούμε όταν νικήσουμε. Και αυτό θα συμβεί, δίχως αμφιβολία», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ