Δήλωση Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Petite Perle 300×250

Μαζί με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, την 25η Μαρτίου τιμούμε ένα κορυφαίο ιστορικό γεγονός διεθνώς, την έναρξη της Επανάστασης του 1821. 

Η απελευθέρωση του Έθνους από τον Οθωμανικό Ζυγό, έδωσε την δυνατότητα να επιστρέψουν στην κοιτίδα τους οι αξίες: της δημοκρατίας, του πολιτισμού, και του ανθρωπισμού. Η ελεύθερη Ελλάδα, παρά τους ιστορικούς κλυδωνισμούς, τις τεράστιες αντιξοότητες που συνάντησε, έγινε ένα σύγχρονο κράτος Δικαίου, ενταγμένο στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.   

Έχουμε διαχρονικό χρέος ως Έλληνες απέναντι στους Ήρωες του 1821 να θυμόμαστε πάντα ότι τα δημοκρατικά κεκτημένα για τα οποία θυσιάστηκαν, δεν είναι δεδομένα. Αντιθέτως, όπως επιβεβαιώνουν με τον πλέον δραματικό τρόπο τα γεγονότα αυτών των ημερών στην Ουκρανία,  απαιτείται  εγρήγορση και  διαρκής επαγρύπνηση από όλους μας, για τη διαφύλαξή τους.

Με αφορμή την διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου,  ας αναλογιστούμε τούτες τις κρίσιμες μέρες τα διδάγματα της Επανάστασης  και ας προσπαθήσουμε να  κρατήσουμε ζωντανή την Μνήμη και την πολύτιμη κληρονομιά της, προχωρώντας στο μέλλον με ομοψυχία, σύνεση, αλληλεγγύη, και αποφασιστικότητα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ