Σ. Βαρδάκης: Έχουμε ιερό χρέος να διατηρούμε στην μνήμη μας τους αγώνες των ηρώων της Επανάστασης

Petite Perle 300×250

Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή μέρα είναι ημέρα μνήμης των προγόνων μας και της τεράστιας ιστορικής παρακαταθήκης που μας άφησαν, αλλά και ημέρα θρησκευτικής κατάνυξης για τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. 

Η 25η Μαρτίου αποτελεί ορόσημο των σημαντικών αγώνων, που έδωσε ενωμένος ο ελληνικός λαός, θέτοντας τα θεμέλια της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας. Αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες του 1821, οι οποίοι θυσιάστηκαν για την ελευθερία του έθνους μας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εγκαθίδρυση του νεότερου ελληνικού κράτους. 

Η ιστορία των λαών αυτής της γης είναι γεμάτη από πολέμους, από αγώνες για ελευθερία, για δικαιώματα, για καλύτερη ζωή. Γενιές ολόκληρες θυσιάστηκαν κι εδώ και αλλού για αυτά που θεωρούσαν υπέρτατα αγαθά. 

Σήμερα, στη γειτονιά μας, μαίνεται ένας ακόμα αιματηρός πόλεμος, στην Ουκρανία, αποδεικνύοντάς μας ότι η γνώση της ιστορίας της ανθρωπότητας δεν στάθηκε ικανή να αποτρέψει μια τέτοια τραγωδία. 

Οι αγώνες των λαών και οι πόλεμοι, άφησαν πίσω τους εθνικούς ήρωες που μας θυμίζουν πέρα από την αυτοθυσία όσων πολέμησαν και τον πόνο, τον ξεριζωμό, την απώλεια. Είναι εδώ για να μας θυμίζουν ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. 

Δόξα και τιμή στους δικούς μας ήρωες!

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!»

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ