Έκλεψε την παράσταση στην παρέλαση το ΚΔΑΠ Γαζίου

Petite Perle 300×250

Ανήμερα της μεγάλης εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η μαθητική παρέλαση του ΚΔΑΠ Γαζίου. Το ΚΔΑΠ Γαζίου – το οποίο υπάγεται στον ΔΟΚΑΠΠΑΜ – με πρόεδρο τη κ. Βογιαντζή Μαρίνα, παρέλασε θεαματικά μαγνητίζοντας κάθε βλέμμα με τη συνοδεία μίας άρτιας και αρμονικής, μικρής παιδικής φιλαρμονικής υπό τη διεύθυνση του καθηγητή μουσικής κ. Κολοκούρη Μίμη. 

 Το απαύγασμα της μαθητικής παρέλασης – η οποία έλαβε χώρα στο Γάζι πρώτη φορά στα χρονικά, μετά την 28η Οκτωβρίου – σημειώθηκε εξαιρετικό. Απτή απόδειξη συνιστά το αρίφνητο πλήθος πολιτών που έσπευσε προς παρακολούθηση του θεάματος και φυσικά η επικρότηση, μεταξύ των οποίων ήταν ο δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μποκέας Μενέλαος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Τη συλλογική δράση συμπλήρωσε η συμμετοχή του προσωπικού, με τη κ. Τσιντάρη Όλγα και τη κ. Βαμβουκάκη Ελένη να παρελαύνουν στο πλευρό των μαθητών.Λίγα λόγια για τη μονάδα: Το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ) συνιστά μονάδα απασχόλησης για παιδιά ηλικίας μεταξύ 6 και 12 ετών. Το ΚΔΑΠ Γαζίου, του οποίου η δράση χρονολογείται από το 2003, έχει φιλοξενήσει και συνεχίζει να φιλοξενεί εκατοντάδες μαθητές. Το έργο που διατελεί καθίσταται σπουδαίο, καθώς συνδράμει στην πνευματική καλλιέργεια, την ενστάλαξη αξιών, την κοινωνικοποίηση και όχι μόνο, προωθώντας σε δεύτερο στάδιο την ενότητα και ως εκ τούτου την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας. 

Η δράση του κέντρου εκτείνεται στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών κατά την διάρκεια της ημέρας. Ειδικότερα, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων προσφέρεται απλόχερα η ευκαιρία στους μαθητές να ενημερωθούν και να λάβουν οργανωμένη και ποιοτική εκπαίδευση με αντικείμενο την αντιμετώπιση περιστατικών και εκφάνσεων βίας, την προαγωγή της αξίας του εθελοντισμού και την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης. Ακόμα, αξίζει να σημειωθεί πως η υγιής και ασφαλής απασχόληση επιτυγχάνεται μέσω προγραμμάτων μουσικής, ψυχαγωγίας και άθλησης. Τα προγράμματα αυτά αναμφίβολα διαπλάθουν πολίτες ενεργούς, ενημερωμένους και πνευματικά ώριμους. Καταλήγοντας, ο στόχος του ΚΔΑΠ Γαζίου αποτελεί και στόχο της Πολιτείας. Έτσι, συνιστά χρέος όλων να συνεισφέρουμε με κάθε τρόπο στην ομαλή ένταξη των παιδιών στη κοινωνία και την προάσπιση της ενότητας. Το παιχνίδι, η μουσική και εν γένει η δημιουργική και εκπαιδευτική απασχόληση αποτελούν επιτυχές μέσο.  

received_365195435330783

pnoianemou.com

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ