Μισθοφόροι της Wagner Group έχουν στο στόχαστρο τον Ζελένσκι

Petite Perle 300×250

Εκτελεστές της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner Group έχουν προσληφθεί από τη Ρωσία με στόχο να δολοφονήσουν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λέει η βρετανική κυβέρνηση, η οποία και ανακοίνωσε κυρώσεις εναντίον της.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal η Wagner συγκροτήθηκε το 2014 και στηρίχθηκε με συμβόλαια πολλών εκατομμυρίων από τον ρωσικό στρατό. Φέρεται να συνδέεται με τον επιχειρηματία Γεβγένι Πριγκόζιν. Εκπρόσωπος του Πριγκόζιν αμφισβήτησε την ύπαρξη της Wagner Group και έκανε λόγο για «ψύχωση» των δυτικών μέσων. Η Ε.Ε έχει ήδη επιβάλλει κυρώσεις στην Wagner Group.

Το Κρεμλίνο έχει στο παρελθόν αρνηθεί την όποια σχέση με την οργάνωση. Ωστόσο η Wagner Group έφτασε στη Συρία λίγο μετά την έναρξη της ρωσικής επιχείρησης στη χώρα και πραγαμτοποίησε επιχειρήσεις όπως η κατάληψη εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου και κυβερνητικών υποδομών.

Βρετανοί αξιωματούχοι τις τελευταίες εβδομάδες εκφράζουν έντονη ανησυχία για την ασφάλεια του Βολοντίμιρ Ζελένσκι εν μέσω πληθώρας αναφορών για απόπειρες δολοφονίας του.

πηγή: www.naftemporiki.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ