Στο Ακρωτήρι Χανίων το μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου (βίντεο)

Petite Perle 300×250

Το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου,  πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στους τάφους των δυο μεγάλων πολιτικών ανδρών στο Ακρωτήρι Χανίων.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος τόνισε  ότι  «η διορατικότητα, ο μεταρρυθμιστικός λόγος, η  λογική και ο πραγματισμός του Ελευθέριου Βενιζέλου, δεν αποτελεί μόνο παρακαταθήκη, αποτελεί εφαλτήριο, δείχνοντας  τον δρόμο για όλα όσα πρέπει να αποφασίσουμε και να συνεχίσουμε ενωμένοι όλοι οι Έλληνες».

Ο  τέως υπουργός εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, είπε ότι η παρουσία του είναι ως ένδειξη τιμής για τους αγώνες του Ελευθέριου Βενιζέλου και πρόσθεσε: «Αγώνες οι οποίοι οδήγησαν στην αναγέννηση της Ελλάδος, σε όλους τους τομείς. Αυτό που έχει σημασία είναι σε αυτές τις τελετές να παίρνουμε διδάγματα και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον Ελληνισμό, την Ελλάδα, την Κύπρο, οι παρακαταθήκες του Βενιζέλου είναι πολύ επίκαιρες».

O  Κύπριος πολιτικός ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στη σεμνή τελετή, αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα πολιτικού.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, δήλωσε: «Ως Περιφέρεια Κρήτης, τιμούμε σήμερα τον Ελευθέριο και το Σοφοκλή Βενιζέλο, γνωρίζοντας πως συνέβαλαν καθοριστικά στην εδραίωση της εθνικής αυτοπεποίθησης και της δυναμικής εισόδου της χώρας στο διεθνές στερέωμα.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος υπήρξε ο θεμελιωτής του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Συνέδεσε το όνομά του με την επέκταση των εθνικών συνόρων. Υπηρετώντας τη «Μεγάλη Ιδέα» ένωσε και ενέπνευσε τους Έλληνες. Υπήρξε αριστοτέχνης της έγκαιρης ενέργειας και της υλοποίησης του εφικτού, αξιοποιώντας το ηγετικό του ταλέντο.

Σήμερα, 86 χρόνια από το θάνατό του, η πολιτική διαδρομή του Ελευθέριου Βενιζέλου αποτελεί πηγή έμπνευσης, στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων».

Το ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο διοργάνωσαν  η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Πηγη: https://www.ertnews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ