Βόλεϊ: "Φωτιά" στην Α1 Ανδρών από τον Φοίνικα

Petite Perle 300×250

Ο Φοίνικας Σύρου, κάνοντας ίσως την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν, νίκησε τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό με 3-0 σετ και έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα της Volley League καθώς τρεις ομάδες βρίσκονται μαζί με διαφορά δύο βαθμών, ενώ και ο ΠΑΟΚ αναπτερώνει τις ελπίδες του εφόσον την Δευτέρα πάρει τρίποντο από τον Μίλωνα.

Mε το τέλος του α΄ γύρου της β΄ φάσης ο Παναθηναϊκός έμεινε καθηλωμένος στους 22 βαθμούς, ενώ Ολυμπιακός και Φοίνικας ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με 20 και ο ΠΑΟΚ έχει 15 βαθμούς και έναν αγώνα λιγότερο, με τον Μίλωνα.

Με πίεση στο σερβίς, καλή υποδοχή και όπως πάντα ισχυρό μπλοκ πάνω στους Πρωτοψάλτη, Ανδρεόπουλο ο Φοίνικας περιόρισε τον Παναθηναϊκό και δεν του επέτρεψε να οργανώσει το παιχνίδι του και μάλιστα σε ένα ματς τίτλου.

Για την ακρίβεια ο Φοίνικας αιφνιδίασε τους πράσινους με τις επιλογές στο παιχνίδι, ενώ ο Παναθηναϊκός είχε μέτρια υποδοχή που δεν επέτρεψε στον Γιάκομπσεν να παίξει με τους κεντρικούς του.

Ο Φοίνικας με το καλημέρα πήρε προβάδισμα 12-9. Τα δύο μπλοκ από Τζούριτς, Κόστα, η επίθεση του Κόστα και το μπλοκ του Ιερεζουέλο πάνω στον Ράπτη που μόλις είχε μπει στη θέση του Ανδρεόπουλου εκτίναξαν το σκορ στο 16-9 και αργότερα στο 20-10 με το νέο σερί 4-0 από τους πόντους από Μιχάλοβιτς, Κόστα και τον άσσο του Ιερεζουέλο.

Το μόνο που έκαναν οι πράσινοι ήταν να μαζέψουν τη διαφορά αλλά στο 24-19 ο Ιερεζουέλο με απευθείας πέρασμα έκλεισε το σετ 25-19 για το 1-0 σετ.

Όπως εξελίχθηκε ο αγώνας το πιο καθοριστικό ήταν το 2ο σετ. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 17-15 με τον άσσο του Ράπτη και το μπλοκ του Ρανγκέλ αλλά ο Φοίνικας απάντησε με τον Μιχάλοβιτς και τον Στέρν ισοφαρίζοντας 19-19.

Με το λάθος του Ράπτη και το μπλοκ του Τζούριτς προσπέρασε 21-19, οι πράσινοι ισοφάρισαν 21-21, ο Μιχάλοβιτς έκανε το 22-21, ο Ανδρεόπουλος ισοφάρισε αλλά και πάλι ο Μιχάλοβιτς έκανε το 23-22 και ο Φράγκος μετά από φάση διαρκείας και κόντρα επίθεση έκανε το 24-22. Ο Βαν ντε Ντρις μείωσε 24-23 αλλά το σετ έκλεισε 25-23 για τον Φοίνικα που έκανε το 2-0.

Με ψυχολογικό προβάδισμα αλλά και υπεροχή σε σερβίς και μπλοκ – άμυνα ο Φοίνικας ξέφυγε 12-9 με τους Φράγκο, Τζούριτς, ενώ ο Παναθηναϊκός έχανε όλα τα σερβίς και ο Ανδρεόπουλος είχε μπλοκάρει σε υποδοχή και επίθεση. Το +2 συντηρήθηκε αλλά η φάση που τελείωσε τον αγώνα έγινε στο 18-17.

Ο Ανδρεόπουλος μόνος του έκανε υπέρβαση στο φιλέ και στην επόμενη φάση δέχτηκε μπλοκ από τον Τζούριτς για το 20-17. Παρότι ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε 20-20 με τον άσσο του Ανδρεόπουλου δεν είχε συνέχεια. Ο Φοίνικας έκανε σερί 5-0 και τελείωσε τον αγώνα με επίθεση του Φράγκου μετά από συγκονιστική φάση ενός λεπτού με εκατέρωθεν άμυνες. 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ