Ο Φαν Χάαλ προτείνει στον Τεν Χαγκ να μην πάει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Petite Perle 300×250

Ο πρώην προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λουίς Φαν Χάαλ, εμφανίστηκε σκληρός απέναντι στον τελευταίο σύλλογο της προπονητικής καριέρας του (2014-2016), τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο τεχνικός είχε ενταχθεί στους «Κόκκινους Διαβόλους» μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 (Βραζιλία), όταν είχε τερματίσει τρίτος με την Εθνική Ολλανδίας.

Μετά από δύο δύσκολες σεζόν (χωρίς βάθρο στην Πρέμιερ Λιγκ), απολύθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κληθείς να σχολιάσει την πιθανότητα ο συμπατριώτης του, Έρικ τεν Χαγκ, να αναλάβει το σύλλογο την επόμενη σεζόν, ο Ολλανδός προπονητής τον κάλεσε να ψάξει αλλού.

«Νομίζω ότι ο Έρικ τεν Χαγκ είναι ένας σπουδαίος προπονητής. Και ένας μεγάλος προπονητής είναι πάντα καλός για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ένας εμπορικός σύλλογος, κι αυτές είναι δύσκολες επιλογές για έναν προπονητή», είπε.

«Είναι καλύτερα να πάει σε ποδοσφαιρικό σύλλογο. Δεν θα καθοδηγήσω την καριέρα του. Κάποια στιγμή θα με καλέσει ο ίδιος, γιατί μερικές φορές κάνουμε συζητήσεις. Αλλά πρέπει να επιλέξει ποδοσφαιρικό σύλλογο, όχι εμπορικό σωματείο».

Ο προπονητής του Άγιαξ πέρασε πρόσφατα από συνέντευξη στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία αναζητά προπονητή για την επόμενη σεζόν και η διοίκηση του συλλόγου φέρεται να «εντυπωσιάστηκε με το όραμα και τη φιλοσοφία του», υποστήριξε το Sky Sports.

Στον πάγκο του πρωταθλητή Ολλανδίας από το 2017, ο 52χρονος Τεν Χαγκ κατάκτησε το πρωτάθλημα το 2019 και το 2021 και ο σύλλογός του εξακολουθεί να βρίσκεται επικεφαλής στην κατάταξη φέτος, δύο βαθμούς μπροστά από την Αϊντχόφεν.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ