Προβλήματα στις πτήσεις σε Χανιά και Ηράκλειο εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων

Petite Perle 300×250

Με προβλήματα πραγματοποιούνται από το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Απριλίου οι πτήσεις στα αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου, λόγω των θυελλωδών νότιων ανέμων που πνέουν στο νησί.

Αρκετές είναι οι πτήσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν από και προς το αεροδρόμιο Χανίων. Ειδικότερα, μία πτήση από το Ληντς της Μεγάλης Βρετανίας με προορισμό το αεροδρόμιο το Χανίων, κατευθύνεται αυτή τη στιγμή στο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο νησί. 

Είχε προηγηθεί η ακύρωση πτήσης από Χανιά για Μπρίστολ. Μάλιστα, ενώ το αεροσκάφος επιχειρούσε να απογειωθεί, οι άνεμοι που έπνεαν ήταν τόσο θυελλώδεις, που ο πιλότος αναγκάστηκε να επιστρέψει. Οι επιβάτες φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της πόλης.

Ακόμη μία πτήση από Αθήνα για τα Χανιά το απόγευμα, επέστρεψε στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Το αεροπλάνο, δεν μπορούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στην Αθήνα.

Αδυναμία προσγείωσης αεροπλάνων και στο Ηράκλειο

Oι θυελλώδεις νοτιάδες προκαλούν σημαντικά προβλήματα και στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», με αποτέλεσμα οι πτήσεις των αεροπλάνων να δυσκολεύονται τρομακτικά. Τα αεροπλάνα συχνά αποτυγχάνουν να προσγειωθούν και να απογειωθούν, λόγω των ισχυρών ανέμων που σε ρίπες ξεπερνούν ακόμα και τα 120 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Μέχρι αυτή τη στιγμή μία πτήση από Θεσσαλονίκη κατάφερε να προσγειωθεί με τη δεύτερη προσπάθεια. 

Οι πτήσεις που αναμένονται – ενδεχομένως με καθυστερήσεις κατά τη διαδικασία της άφιξης – μέχρι το βράδυ στο Ηράκλειο είναι από Άμστερνταμ, Ζυρίχη, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Μάντσεστερ και Μπέρμιγχαμ.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα μέσα στην ημέρα, μια πτήση της Easy Jet που έφτασε από το Λονδίνο, δεν κατάφερε να προσγειωθεί και κατευθύνεται στο αεροδρόμιο των Χανίων. Μία πτήση της Condor από Αμβούργο είχε σχεδόν έρθει σε επαφή με τον διάδρομο του αεροδρομίου στο Ηράκλειο, όταν αναγκάστηκε να απογειωθεί ξανά και να κάνει κύκλους πριν προσπαθήσει ξανά. Τελικά προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Χανίων.

neakriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ