Η Audi προσφέρει 650 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει μερίδιο στην McLaren

Petite Perle 300×250

Η Audi φέρεται ότι αύξησε την προσφορά της προκειμένου να αποκτήσει μερίδιο στην McLaren, σύμφωνα με ρεπορτάζ γερμανικών μέσων ενημέρωσης.

Πολλά έχουν γραφτεί τις τελευταίες μέρες αναφορικά με την επικείμενη ανακοίνωση της απόφασης του VW Group να εισέλθει στο μαγικό κόσμο της F1 με άρμα της όλης προσπάθειας τις Porsche και Audi μέσω συμμετοχής των δύο γερμανικών εταιρειών στις Red Bull και McLaren.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της Automobilwoche, η Audi φέρεται να προχώρησε ένα βήμα παρακάτω στις διαπραγματεύσεις της με την McLaren, τη γνωστή βρετανική εταιρεία κατασκευής υπεραυτοκίνητων, αυξάνοντας την προσφορά της από τα 450 σε 650 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου η εταιρεία των τεμνόμενων κύκλων από το Ingolstadt να αποκτήσει μερίδιο στην εταιρεία από τo Woking.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Audi θέλει να αποκτήσει πρώτα ένα μερίδιο στην ομάδα της F1 της McLaren πριν επενδύσει στη συνέχεια και στην McLaren Automotive.

Οι δύο πλευρές φέρεται να σχεδιάζουν να υπογράψουν μια συμφωνία προθέσεων αύριο το πρωί με το εποπτικό συμβούλιο Audi να συζητά το θέμα αργότερα μέσα στο μήνα που διανύουμε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren Racing, Zack Brawn, δήλωσε πρόσφατα ότι η ομάδα της στην F1 «σίγουρα δεν πωλείται» και επίσης δεν αναζητά άλλους μετοχικούς εταίρους. Ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνομιλίες.

Την περασμένη εβδομάδα, πηγές ανέφεραν ότι το VW Group ήταν έτοιμο να δώσει μέσα στην προσεχή εβδομάδα τόσο στην Audi όσο και στην Porsche το «πράσινο φως» προκειμένου να εισέλθουν στην F1.

VW Group
Ο ρόλος της BMW

Σύμφωνα με το Automobilwocheη McLaren συνεχίζει τις συζητήσεις και με το BMW Group έχοντας υπογράψει μάλιστα ένα μνημόνιο κατανόησης με την αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Μόναχο στις 24 Μαρτίου σχετικά με την κοινή ανάπτυξη μιας αρχιτεκτονικής για ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν είναι δεσμευτική και μπορούσε να ακυρωθεί στην περίπτωση εξαγοράς μέρους των μετοχών της McLaren από την Audi.

πηγή: www.4troxoi.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ