Βρετανία: Σχέδια για την κατασκευή επτά νέων πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας

Petite Perle 300×250

Η νέα στρατηγική ενεργειακής ασφάλειας της Βρετανίας πρόκειται να παρουσιαστεί την Πέμπτη.

Η Βρετανία ενδέχεται να κατασκευάσει έως και επτά νέους πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας στο πλαίσιο μιας ριζικής επέκτασης της εγχώριας ενέργειας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Επιχειρήσεων Κουάζι Κουάρτενγκ στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Telegraph (The Sunday Telegraph).

«Υπάρχει χώρος όπου έχουμε έξι ή επτά τοποθεσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο» μέχρι το 2050, είπε ο Κουάρτενγκ στην εφημερίδα.

Η Sunday Telegraph ανέφερε ότι οι υπουργοί της Βρετανίας συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα, με την ονομασία Great British Nuclear, για να εντοπίσουν τοποθεσίες, να παρακάμψουν τη γραφειοκρατία για να επιταχύνουν τη διαδικασία σχεδιασμού και να συγκεντρώσουν ιδιωτικές εταιρείες για τη διαχείριση κάθε τοποθεσίας.

Ανέφερε ότι η νέα στρατηγική ενεργειακής ασφάλειας της Βρετανίας, που πρόκειται να παρουσιαστεί την Πέμπτη, αναμένεται να δεσμεύσει την κυβέρνηση να υποστηρίξει την κατασκευή τουλάχιστον δύο νέων πυρηνικών σταθμών μεγάλης κλίμακας έως το 2030, εκτός από μικρούς δομοστοιχειωτούς αντιδραστήρες.

Βρετανία: Η αστυνομία στο Έσεξ ανέφερε ότι συνέλαβε σήμερα 83 διαδηλωτές για την κλιματική αλλαγή
Χθες, πάντως, η αστυνομία της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες 48 ώρες συνελήφθησαν 83 διαδηλωτές για το κλίμα στο Έσεξ, καθώς απέκλεισαν τερματικούς σταθμούς πετρελαίου.

Εκατοντάδες ακτιβιστές των οργανώσεων Extinction Rebellion και Just Stop Oil μπλόκαραν τερματικούς σταθμούς σε όλη τη Βρετανία την Παρασκευή. Κάποιοι από τους ακτιβιστές σκαρφάλωσαν πάνω στις δεξαμενές πετρελαίου, στο πλαίσιο της εκστρατείας τους για να προσπαθήσουν να πείσουν την κυβέρνηση της χώρας να επιταχύνει τις προσπάθειες απανθρακοποίησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας του Έσεξ, συνελήφθησαν 63 άνθρωποι την Παρασκευή και άλλοι 20 το Σάββατο, ως ύποπτοι για διάφορα αδικήματα.

Με τη σειρά της, η Extinction Rebellion προανήγγειλε την Παρασκευή ότι σχεδιάζει να αυξήσει την πίεση στο Λονδίνο, με καθημερινές διαδηλώσεις στη βρετανική πρωτεύουσα από τις 9 Απριλίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ