Εισαγγελική εντολή για άρση απορρήτου στα τηλέφωνα της Ρούλας Πισπιρίγκου

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Σε άρση κάθε απόρρητου επικοινωνίας σε ό,τι αφορά την Ρούλα Πισπιρίγκου που προφυλακίστηκε χθες με ομόφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες, η δικαστικός Χριστίνα Σαλάπα που χειρίζεται τον βαρύ φάκελο με τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας από την ίδια της τη μάνα.

Η ανακρίτρια σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τον εισαγγελέα να προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο την άρση όλων των απορρήτων επικοινωνίας για την Ρούλα Πισπιρίγκου, κινητά, υπολογιστή, έρευνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούσε, προκειμένου να ελεγχθούν άμεσα οι επικοινωνίες της, οι αναζητήσεις της και οι επαφές της.

Στόχος της ανάκρισης είναι η άντληση στοιχείων, για θέματα που παραμένουν ανοικτά, όπως πού και πως προμηθεύτηκε την κεταμίνη η κατηγορούμενη, όπως επίσης και επικοινωνίες της με διάφορα άτομα του συγγενικού της περιβάλλοντος που βρίσκονται στο στόχαστρο των ερευνών.

Προς τούτο, δικαστικές πηγές, αναφέρουν πως το στενό οικογενειακό της περιβάλλον, σύζυγος, αδελφή και λοιπά, δεν πρόκειται άμεσα να κληθούν από την ανακρίτρια, ενώ οι γιατροί και κυρίως αυτοί που έχουν σημαντικές καταθέσεις θα προηγηθούν ως μάρτυρες.

Βέβαια, αυτό δεν αποκλείει τον σύζυγο της Ρούλας Πισπιρίγκου και πατέρα των τριών άτυχων παιδιών, Μάνο Δασκαλάκη, αν θελήσει να προσέλθει στην ανακρίτρια και να ζητήσει την υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος της συζύγου του, δηλώνοντας πολιτική αγωγή.

Παράλληλα η έρευνα που από χθες ανατέθηκε σε δύο εισαγγελείς, Αντώνιο Ελευθεριάνο και Απόστολο Ανδρέου, για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τις εισαγγελικές αρχές να στοχεύουν σε αποτελέσματα σε σύντομο χρόνο.

Σε ό,τι αφορά την απολογία χθες της Ρούλας Πισπιρίγκου η γενική εκτίμηση των αρμοδίων δικαστικών αρχών είναι πως δεν κλόνισε ούτε στο ελάχιστο το βαρύ κατηγορητήριο και δεν έπεισε με τον ισχυρισμό της ότι η χορήγηση της κεταμίνης στο άτυχο παιδάκι, που του προκάλεσε τον θάνατο, οφείλεται σε ιατρικό λάθος και όχι σε εγκληματική ενέργεια από την ίδια του τη μητέρα.

Related Articles