Γ. Λογιάδης Να καλυφθούν οι ανασφάλιστοι πάση θυσία

Petite Perle 300×250

Η μικρή αναδίπλωση του υπ. Υγείας για παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου στο μέτρο της συνταγοράφησης για τους χιλιάδες ανασφάλιστους συμπολίτες μας από ιδιώτες γιατρούς, όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα αλλά παρατείνει ακόμα πιο πολύ την αγωνία τόσων ανθρώπων που δεν θα μπορούν να καλυφθούν από το δημόσιο σύστημα υγείας. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Ηρακλείου, Γιώργος Λογιάδης,  κατά τη διάρκεια της επίκαιρη ερώτησης που κατάθεσε για το θέμα,  στο οποίο πήρε θέση ο υπ. Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

 Ο κ. Λογιάδης ανέφερε ότι, οι ανασφάλιστοι πολίτες έχουν βρεθεί σε αυτή τη θέση εξαιτίας των πολιτικών των μνημονιακών κυβερνήσεων, και ήδη αντιμετώπιζαν την πραγματικότητα της χρήσης αποκλειστικά δημοσίων δομών για την πραγματοποίηση θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων, με αποτέλεσμα τεράστια καθυστέρηση πολλές φορές με αρνητικό αντίκτυπο για την υγεία τους, τώρα πλέον αποκόπτονται τελείως από το δίκτυο ιδιωτών γιατρών της χώρας με όλες τις δυσμενείς συνέπειες που αυτό μπορεί να επιφέρει.

Να σημειωθεί ότι οι Ιατρικοί Σύλλογοι, αντιλαμβανόμενοι τον αντίκτυπο που θα έχει αυτό, ζήτησαν την άμεση απόσυρσή απαράδεκτου αυτού μέτρου αναφέροντας ότι οι δημόσιες δομές δεν θα μπορέσουν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών εν μέσω πανδημίας.

Ο κ. Λογιάδης σημείωσε επίσης ότι δεν μπορούν οι ανασφάλιστοι να πληρώσουν την ανυπαρξία του συστήματος για τους ελέγχους . Από την πλευρά του ο υπ. Υγείας απάντησε ότι το θέμα αυτό εξετάζεται και θα ληφθούν διορθωτικά μέτρα , στην λογική  να μην επιβαρύνεται το σύστημα 150 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω, για ανθρώπους που έχουν ΑΜΚΑ, αλλά δεν βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια.

Το ΜέΡΑ25,  θα συνεχίζει να παρακολουθεί το θέμα καθώς θέλει να βρεθεί μια κοινωνικά δίκαιη και ουσιαστική επίλυση του προβλήματος, και έχει σοβαρές προτάσεις για το ζήτημα,  ανταπάντησε ο κ. Λογιάδης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ