Κρήτη – κτηματολόγιο: Νέα παράταση και στο Μαλεβίζι

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Παράταση συλλογής δηλώσεων σε περιοχές της Π.Ε. Ηρακλείου μέχρι και τις 23 Μάϊου δόθηκε σύμφωνα με πληροφορίες για τους κατοίκους εσωτερικού στους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου.

Η περιορισμένη προσέλευση του κοινού, όπως ήταν αναμενόμενο, έφερε τη νέα παράταση, για την υποβολή δηλώσεων ιδιοκτησίας στα αρμόδια Γραφεία Κτηματογράφησης, όλων των δικαιούχων ιδιοκτησιών που βρίσκονται εντός των γεωγραφικών ορίων των Δήμων Μαλεβιζίου, Χερσονήσου και στο υπόλοιπο του Δήμου Ηρακλείου, καθώς η προηγούμενη παράταση λήγει αύριο 8 Απριλίου.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες η παράταση είναι “σιωπηρή” δηλαδή μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από το Κτηματολόγιο, ενώ φαίνεται ότι και πάλι το χρονικό διάστημα είναι μικρό με τους εμπλεκόμενους να μην φαίνονται ικανοποιημένοι και να ζητούν εκ νέου παράταση μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι όσες και όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

Related Articles