Το μήνυμα του Σταύρου Αρναουτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Petite Perle 300×250

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου με σκοπό να κινητοποιήσει όλες τις χώρες να επικεντρωθούν στα βασικότερα ζητήματα που σχετίζονται με τη Δημόσια Υγεία και να αναλάβουν δράση για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά την προστασία και την προαγωγή της υγείας τους. Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας για το 2022, με το σύνθημα «Ο πλανήτης μας, η υγεία μας», είναι αφιερωμένη στην προστασία του πλανήτη και στη διαχείριση της κλιματικής κρίσης, ως βασική προϋπόθεση για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τονίζει σε δήλωσή του: «O φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας αναδεικνύει την ανάγκη για το συντονισμό και την ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να προωθηθεί η ευημερία, να διασφαλιστεί η υγεία και να αποτραπούν οι περιβαλλοντικοί κίνδυνου που προκαλούν σοβαρές ασθένειες. Δίνοντας έμφαση στην κλιματική κρίση, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τονίζει πως η ανθρωπότητα μέσα από το διεθνή συντονισμό πρέπει άμεσα να κινηθεί προς την κατεύθυνση της περιβαλλοντικής αειφορίας για την αποτροπή εμφάνισης νέων ασθενειών που σχετίζονται με την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.Ως Περιφέρεια Κρήτης, για ακόμα μια χρονιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας εκφράζουμε τις ευχαριστίες όλων προς τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους ανθρώπους που στηρίζουν από κάθε θέση το σύστημα υγείας. Είμαστε βέβαιοι ότι καθημερινά και μέσα σε δύσκολες συνθήκες γίνονται δρομείς στον αγώνα του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Ν. Βαμβακάς επεσήμανε ότι: «Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αποτελεί πάντοτε μια σημαντική ευκαιρία ανάδειξης της σημασίας της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας για την ευημερία ολόκληρου του πληθυσμού, αλλά και απόδοσης φόρου τιμής στο ανθρώπινο κεφάλαιο της υγείας που δίνει καθημερινά τη δύσκολη μάχη για την ανθρώπινη ζωή. Η πανδημία του κορωνοϊού που συνεχίζει να βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης καθιστά αναγκαία τη συνεχή επένδυση στο δημόσιο σύστημα υγείας και στο ανθρώπινο δυναμικό του και την υιοθέτηση μιας ολιστικής θεώρησης με έμφαση στην υγεία των ανθρώπων και των ζώων και στην προστασία του περιβάλλοντος για την αποτελεσματική αντιμετώπιση υγειονομικών κινδύνων και κρίσεων».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ