Κραματόρσκ: Μακελειό σε σιδηροδρομικό σταθμό την ώρα απομάκρυνσης αμάχων – Φρικιαστικές εικόνες στην ανατολική Ουκρανία

Petite Perle 300×250

Περισσότεροι από 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν από ρωσική επίθεση με ρουκέτες που σημειώθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε η κρατική σιδηροδρομική εταιρία της χώρας. Δεκάδες πτώματα στο έδαφος μετέδωσε η ουκρανική τηλεόραση, ενώ ο κυβερνήτης της περιοχής του Ντονιέτσκ, που προειδοποιούσε χθες ότι οι άμαχοι πρέπει επειγόντως να φύγουν προς τα δυτικά για να σωθούν από τις ρωσικές επιθέσεις, απέδωσε την ευθύνη σε «Ρώσους φασίστες».

Αντικείμενα των θυμάτων (Hervé BAR / AFP)

Νωρίτερα ουκρανική πηγή ανέφερε ότι ρωσικά πυρά, πύραυλοι και ρουκέτες έπληξαν σιδηροδρομικό σταθμό στο Κραματόρσκ, ο οποίος χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση αμάχων από περιοχές που βομβαρδίζονται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο Πάβλο Κιριλένκο, κυβερνήτης της περιοχής Ντονιέτσκ, δήλωσε ότι χιλιάδες άνθρωποι ήταν στο σταθμό τη στιγμή που έπεσαν οι πύραυλοι. «Οι Ρώσοι φασίστες γνώριζαν πολύ καλά πού στόχευαν και τι ήθελαν. Ήθελαν να προκαλέσουν πανικό και φόβο, ήθελαν να χτυπήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους αμάχους», δήλωσε.

Ο Κιριλένκο δημοσίευσε στο Διαδίκτυο φωτογραφίες όπου φαίνονται πολλά πτώματα στο έδαφος δίπλα σε βαλίτσες και άλλες αποσκευές. Δίπλα τους στέκονταν ένοπλοι αστυνομικοί.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει ανεξάρτητα την αυθεντικότητα των φωτογραφιών.

Τρία τρένα που μετέφεραν αμάχους ακινητοποιήθηκαν στην ίδια περιοχή της Ουκρανίας χθες ύστερα από αεροπορική επίθεση εναντίον της σιδηροδρομικής γραμμής, σύμφωνα με τον επικεφαλής των σιδηροδρόμων.

Προσοχή σκληρή εικόνα

O διοικητής των ρωσόφωνων αυτονομιστών του Ντονέτσκ, υποστήριξε ότι πρόκειται για νέα «προβοκάτσια των Ουκρανών».

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε ανάρτησή του επισημαίνει: «Χωρίς τη δύναμη και το κουράγιο να μας αντιμετωπίσουν στο πεδίο της μάχης, καταστρέφουν με κυνισμό τον άμαχο πληθυσμό. Είναι ένα κακό που δεν έχει όριο. Και εάν δεν υπάρξει τιμωρία, δεν θα σταματήσει ποτέ», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram, αποκηρύσσοντας τις «απάνθρωπες» μεθόδους των ρωσικών δυνάμεων.

Την έντονη καταδίκη για την επίθεση εξέφρασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης, Ζοζέπ Μπορέλ.

Η εικόνα που παρουσίαζε το σταθμός τις προηγούμενες μέρες ο σταθμός με εκτοντάδες ανθρώπους να συνωστίζονται στις αποβάθρες στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από τα πολεμικά μέτωπα.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έκανε λόγο για προβοκάτσια πριν λίγη ώρα ισχυριζόμενο ότι δεν έκανε αυτό την αιματηρή επίθεση.

Kramatorsk , Οικογένειες περιμένουν στις αποβάθρες, φωτογραφία απο τις 5/4 (Photo by FADEL SENNA / AFP)
Υπολείμματα πυραύλου σε κοντινό πάρκο από τις επιθέσεις των προηγούμενων ημερών (Hervé BAR / AFP)

Πηγή: Reuters, ertnews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ