Αυγενάκης για μεταρρυθμίσεις στον αθλητισμό: «Είναι μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας»

Petite Perle 300×250

Τον αναλυτικό απολογισμό των 30 μηνών στο Υφυπουργείο Αθλητισμού έκανε ο Υφυπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, ανοίγοντας το Συνέδριο για το «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό – Συμπαίκτες στο Μέλλον του Αθλητισμού», που διοργανώνεται 8-10 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο «Δημήτρης Τόφαλος», στην πρωτεύουσα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα, στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων σε κάθε έδρα Περιφέρειας, που συνοδεύονται από αθλητική Έκθεση και αθλητικές επιδείξεις.

Εδώ το βίντεο με την ομιλία του κ. Αυγενάκη:

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε επιγραμματικά στις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει σε διάφορους τομείς:

-Διαφάνεια, Αξιοκρατία και Χρηστή Διακυβέρνηση (Μητρώο Αθλητικών Φορέων, Πρόγραμμα Αξιολόγησης «Χίλων», Μητρώο Προπονητών, Πλατφόρμα «Πέλοπας», ηλεκτρονική ψηφοφορία, Ψηφιακή Βίβλος, Επιτροπή «Ζήσε Αθλητικά», εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών και της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού).

-Στήριξη Αθλητικής Οικογένειας (Ολυμπιονικών, αθλητών και αθλητών με αναπηρία, Ερασιτεχνικών Σωματείων, μείωση ΦΠΑ στα εισιτήρια αγώνων, απευθείας επιχορήγηση ερασιτεχνικών σωματείων, ποσοστό από τη φορολόγηση των κερδών του στοιχήματος).

-Αντιμετώπιση παραβατικών φαινομένων (διαφθοράς, ντόπινγκ, βίας, κακοδιαχείρισης και κακοποίησης).

-Ανάδειξη του Αθλητισμού στην Κοινωνία (θεσμικό πλαίσιο για Εναλλακτικό, Εργασιακό, Πνευματικό Αθλητισμό και για e-sports, πρόγραμμα Be Active).

-Ενίσχυση της εξωστρέφειας (πραγματοποίηση διεθνών συναντήσεων, μνημόνια συνεργασίας με χώρες του εξωτερικού, διεκδίκηση και υλοποίηση διεθνών διοργανώσεων, αναγνώριση επιπλέον αθλητικών ομοσπονδιών).

-Εκσυγχρονισμός, συντήρηση και αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων (αξιοποίηση ΟΑΚΑ, μελέτη για Παραολυμπιακό Εθνικό Κέντρο, ενεργειακές αναβαθμίσεις εγκαταστάσεων, πλήρης αναβάθμιση του Εθνικού Σκοπευτηρίου Βύρωνα, του Ολυμπιακού Χωριού και των κλειστών στην Παιανία).

Ο κ. Αυγενάκης έκανε ειδική αναφορά στα έργα που γίνονται στη Δυτική Ελλάδα, όπως το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών στην Αρχαία Ολυμπία, το Αυτοκινητοδρόμιο Χαλανδρίτσας και το Κολυμβητήριο Αγυιάς, ενώ προανήγγειλε την επαναλειτουργία του προπονητηρίου και της πίστας κανόε καγιάκ στη Ναύπακτο.

Ο κ. Αυγενάκης κατέληξε λέγοντας:

«Βαθιά μας πεποίθηση η δύναμη του αθλητισμού. Όχι μόνο για την αγωνιστική του διάσταση και τις διακρίσεις. Όχι μόνο για την βελτίωση της υγείας, την ευζωία και την καλύτερη ποιότητα ζωής. Αλλά και για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Για τη δύναμη του αθλητισμού ως πολιτιστικό και εκπαιδευτικό αγαθό. Για τη δύναμη του αθλητισμού ως μοχλού ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας.

Με σύμμαχο την αθλητική οικογένεια, η οποία έχει σταθεί πολύτιμος υποστηρικτής στην αθλητική μας μεταρρύθμιση, είμαι βέβαιος πως με το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό ανοίγουν νέοι ορίζοντες, οι οποίοι θα διαμορφώσουν τις εξελίξεις στον ελληνικό αθλητισμό τις επόμενες δεκαετίες.

Σας καλώ να συμμετάσχετε ενεργά. Γιατί στη νέα εποχή του αθλητισμού που απλώνεται, οφείλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές και όχι απλοί παρατηρητές».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ