ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης 1-2: Τρίποντο… ανάσα και ελπίδας για την «Ελαφρά Ταξιαρχία»

Petite Perle 300×250

Τελικά ο Απόλλων Σμύρνης έχει… σφυγμό. Με σκόρερ τους Φατιόν και Σβλίκα η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ κατάφερε να φύγει με τρίποντο… χρυσάφι από την έδρα του ΟΦΗ(2-1), μειώνοντας έτσι την διαφορά στο -2 από την Λαμία, και παραμένει «ζωντανή» στο κυνήγι της παραμονής.

ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης 1-2: Τρίποντο… ανάσα για την «Ελαφρά Ταξιαρχία»

Με «χρυσούς» σκόρερ τους Φατιόν (45'+2′) και Σλίβκα (78′), η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ πήρε σπουδαία νίκη στο «Γεντί Κουλέ» επί του ΟΦΗ(2-1), μειώνοντας έτσι την διαφορά στους δύο βαθμούς από την προτελευταία Λαμία, η οποία λίγες ώρες νωρίτερα είχε γνωρίσει την ήττα στον Βόλο.

Στους 19 βαθμούς πλέον ο Απόλλων, στους 21 η Λαμία, ενώ η Ελαφρά Ταξιαρχία έχει τους Φθιωτούς εντός έδρας την προτελευταία αγωνιστική. Στους 40 έμεινε ο ΟΦΗ!

Oι Κρητικοί ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, είχαν τις ευκαιρίες όμως ο Απόλλων ήταν αυτός που μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο Μαρτίνες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά προς το δεύτερο δοκάρι. Ο Ντάουντα έπιασε μια κεφαλιά και ο Φατιόν με ωραίο γυριστό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο φινάλε του πρώτου μέρους(45+3).

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον ΟΦΗ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πιέζει για το γκολ της ισοφάρισης. Τελικά οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια δικαιώθηκαν στο 70′, με τον Φελίπε. Ο Νέιρα τροφοδότησε τον Βραζιλιάνο επιθετικό και αυτός με ωραίο τελείωμα νίκησε τον Σορτσάν μέσα από την περιοχή.

Οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ ωστόσο είχαν τα ψυχικά αποθέματα για να πετύχουν και δεύτερο γκολ και να πανηγυρίσουν στο τέλος, βρίσκοντας δίχτυα με τον Σλίβκα στο 78ο λεπτό. Ο Λιθουανός μέσος μπήκε στην περιοχή, απέφυγε ωραία έναν αντίπαλο μέσα στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Επασί για το 2-1, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να πανηγυρίζει έτσι μια σπουδαία νίκη,που την κρατά «ζωντανή» στο κυνήγι της παραμονής.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Γιαννούλης, Πασαλίδης (84′ Ουές), Βούρος, Μαρινάκης (54′ Μπαλογιάννης), Μεγιάδο (84′ Μπουζούκης), Νέιρα, Στάικος (54′ Τοράλ), Λάμπρου, Τσιλιανίδης (54′ Ντε Γκουζμάν), Φελίπε.

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Σόρτσαν, Βιτλής, Μπρούνο Άλβες, Ντομίνγκες, Ντεντάκης, Κάστρο, Σλίβκα, Φατιόν (65′ Τσίμπσαχ), Μαρτίνες (84′ Φερνάντες), Ντάουντα (46′ Ρόγκνε), Ιωαννίδης (84′ Εμπακόγκου).

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ