Σε τροχιά Ευρώπης η Ουνιόν Βερολίνου ενώ ζορίστηκε και η Μπάγερν

Petite Perle 300×250

Το ντέρμπι του Βερολίνου ανέδειξε νικήτρια την Ουνιόν με το επιβλητικό 4-1 επί της Χέρτα, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Η Ουνιόν έμεινε «ζωντανή» στο παιχνίδι της εξόδου στα προκριματικά του Conference League της επόμενης περιόδου, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που ενώ «καίγονταν» για το «τρίποντο» στη «μάχη» που δίνουν για την αποφυγή του υποβιβασμού, παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και πέντε… στροφές πριν από το φινάλε της σεζόν εξακολουθούν να βρίσκονται στην προτελευταία θέση που οδηγεί απευθείας στην κατώτερη κατηγορία. 

Σαν… συνέχεια της απογοητευτικής εμφάνισής της απέναντι στη Βιγιαρεάλ, έμοιαζε για την Μπάγερν το παιχνίδι με την Άουγκσμπουργκ στο Μόναχο.

Με το μυαλό στην επερχόμενη ρεβάνς των προημιτελικών του Champions League και με κάποιες αλλαγές στο βασικό σχήμα, οι Βαυαροί δυσκολεύτηκαν πολύ και χρειάστηκαν ένα πέναλτι του Λεβαντόφσκι στο 82΄ για να πάρουν τη νίκη με 1-0 και να διατηρήσουν το +9 από τη δεύτερη Ντόρτμουντ.

Εντυπωσιακή ανατροπή και νίκη… Ευρώπης πέτυχε η Κολωνία, η οποία επικράτησε 3-2 της Μάιντς, αν και έχανε με 2-0 ως το 60΄!

Η Βόλφσμπουργκ επισφράγισε με επιβλητικό τρόπο την παραμονή της στην κατηγορία, καθώς συνέτριψε 4-0 την Αρμίνια Μπίλεφελντ και αύξησε τη μεταξύ τους διαφορά στους οκτώ βαθμούς, ενώ η Γκλάντμπαχ νίκησε 2-0 την ουραγό και επί της ουσίας καταδικασμένη Γκρόιτερ Φιρτ.

Αποτελέσματα και οι σκόρερ:

  • Στουτγκάρδη-Ντόρτμουντ 0-2 (12΄, 71΄ Μπραντ)
  • Μπάγερν Μονάχου-Άουγκσμπουργκ 1-0 (82΄ πεν. Λεβαντόφσκι)
  • Βόλφσμπουργκ-Αρμίνια Μπίλεφελντ 4-0 (11΄, 38΄ Νμέτσα, 48΄ Αρνολντ, 53΄ Κρούζε)
  • Κολωνία-Μάιντς 3-2 (60΄ Σκίρι, 78΄ Λιούμπισιτς, 82΄ Κίλιαν – 14΄ Μπούρκαρτ, 55΄ Ονισίουο)
  • Γκρόιτερ Φιρτ-Γκλάντμπαχ 0-2 (18΄ Τουράμ, 24΄ πεν. Πλεά)
  • Χέρτα Βερολίνου-Ουνιόν Βερολίνου  1-4 (49΄ αυτ. Μπάουμγκαρτλ – 31΄ Χαραγκούτσι, 53΄ Πρόμελ, 74΄ Μπέκερ, 85΄ Μίτσελ) 

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ