Αλέξης Κούγιας: «Προϊόν σκευωρίας η δικογραφία κατά του Λιγνάδη»

Petite Perle 300×250

Ευθείες βολές «έριξε» στην δικηγόρο του μάρτυρα, ο οποίος έχει καταγγείλει τον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό  το 2015 στην Επίδαυρο, ο Αλέξης Κούγιας. Ο συνήγορος του προφυλακισμένου σκηνοθέτη, γι ακόμη μία φορά έκανε λόγο για σκευωρία, αποδίδοντας τον ρόλο του ενορχηστρωτή στην συνάδελφό του Μαρία Κουρτέση.

Η ένταση

Κούγιας: Το τρίτο ραντεβού με την ανακρίτρια ποιος το έκλεισε;

Μάρτυρας: Η κ. Κουρτέση

Κούγιας: Θυμάστε αν έγινε κάποιο επεισόδιο με μένα τότε;

Μάρτυρας: Ναι το θυμάμαι, είχατε μπει μέσα στο γραφείο όσο ήμουν μέσα

Κούγιας: Τι έλεγα; Θυμάστε;

Μάρτυρας: Όχι, απλά ότι φωνάζατε

Κούγιας: Δεν θυμάστε ότι έλεγα ότι η ανακρίτρια σας υπαγορεύει τι να πείτε;

Πρόεδρος: Τι σχέση έχουν αυτά με τις κατηγορίες;

Κούγιας: Τώρα θα δείτε! μιλάμε για το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο…

(…)

Κούγιας: Ένα έγγραφο ειδικό πληρεξούσιο το ξέρετε? Έχει την υπογραφή σας. Λέει εκεί ότι εξουσιοδοτείτε τη Κουρτέση να προβάλλει και να υποβάλλει κάθε ένσταση, πρόταση ισχυρισμό κλπ. Εσείς γιατί κάνατε πληρεξούσιο στην Κουρτέση για τη μηνυτήρια αναφορά του Κυπαρισσόπουλου?

Κουρτέση: Είναι ερώτηση παρελκυστική. Η μόνη ενεργή δικογραφία ήταν αυτή του Κυπαρισσόπουλου . Η έδρα είναι πολύ έμπειρη και τα ξέρει, αλλά οι ένορκοι δεν γνωρίζουν ούτε ο μάρτυρας.

Κούγιας: Κανονικά πρέπει να σας πάρουν την άδεια δεν είναι εδώ πολιτικό γραφείο.

Κουρτέση: Ξέρετε πολύ καλά τη δικονομία και τι ισχύει, εκτός αν είστε αδιάβαστος

Κούγιας: Είναι ντροπή, έστησες μια σκευωρία.

Κουρτέση: Όχι σε μένα αυτά!

Κούγιας: Ποια είσαι εσύ; Μια που στήνεις υποθέσεις…

Κουρτέση: Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος

Νωρίτερα, ο κ. Κούγιας υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο να παραδοθεί το κινητό τηλέφωνο του μάρτυρα, να γίνει απομαγνητοφώνηση και να ενταχθεί στη δικογραφία κάθε επικοινωνία που είχε ο 25χρονος μάρτυρας από την 11η Φεβρουαρίου του 2022, οπότε και ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία, με κάθε πρόσωπο, ανεξαρτήτως αν σχετίζεται ή όχι με την υπόθεση.

Η δικηγόρος του μάρτυρα έκανε λόγο για προσωπικά δεδομένα ζητώντας από την υπεράσπιση να αποσαφηνίσει το έννομο συμφέρον και αν θα εισφέρουν κάτι τα μηνύματα σε σχέση με τη δικογραφία.

Κούγιας: Εμφανίζεται ως ένα παιδί παρασυρμένο, θα πρέπει να ανοίξουν τα σόσιαλ  μίντια. Έκαναν φύλλο φτερό τη ζωή του κατηγορουμένου, πήραν τις ηλεκτρονικές του συσκευές. Θα φανεί ότι την ιστορία την έχει κατασκευάσει η κυρία Κουρτέση.

Ζητούμε το κινητό του τηλέφωνο και επιλογή μόνο των επικοινωνιών με τη δικηγόρο και ακόμα τρία πρόσωπα (σ.σ. τα οποία κατονόμασε) για να αναδειχθεί αν είχε επαφή με τους προτεινόμενους από αυτόν μάρτυρες. Για να δούμε αν είναι μέρος της σκηνοθετημένης αυτής δουλειάς. Έτσι δεν θίγεται η ιδιωτική ζωή του συγκεκριμένου προσώπου, αλλά ελέγχουμε την εμπλοκή των υπολοίπων προσώπων.

Η δίκη διεκόπη για την Παρασκευή 15 Απριλίου.  

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ