Γαλλία: Αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι 579 φορείς του ιού εισήχθησαν στα νοσοκομεία το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νοσηλευομένων λόγω του Covid-19 σε 24.205.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 25.492 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Το προηγούμενο 24ωρο, 176 ασθενείς που νοσηλεύονταν με Covid-19 έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της νόσου, με τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων στη χώρα να ξεπερνά τις 143.000.

Οι 1.589 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), 27 περισσότεροι σε σύγκριση με χθες, Κυριακή.

Παράλληλα, οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι 579 φορείς του ιού εισήχθησαν στα νοσοκομεία το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νοσηλευομένων εξαιτίας της Covid-19 σε 24.205, τον υψηλότερο από την 1η Μαρτίου, καθώς παρατηρείται εκ νέου μια έξαρση των μολύνσεων.

Ο εβδομαδιαίος δείκτης των μολύνσεων καταγράφει άνοδο τις τελευταίες τρεις ημέρες, μετά την πτωτική τάση τις έξι προηγούμενες, που έκανε τον υπουργό Υγείας Ολιβιέ Βεράν να εκτιμήσει τότε ότι η κορύφωση του τελευταίου κύματος της πανδημίας είχε παρέλθει.

Η πλειοψηφία των περιοριστικών μέτρων κατά της Covid-19 έχει πλέον αρθεί στη Γαλλία.

Related Articles