Κρήτη: Οκτώ νέους θανάτους προκάλεσε η πανδημία το προηγούμενο τριήμερο

Petite Perle 300×250

Οκτώ νεκρούς σε τρεις ημέρες κατέγραψε η Κρήτη λόγω του κορωνοϊού, που εξακολουθεί να προκαλεί απώλειες ανθρώπινων ζωών και να οδηγεί ασθενείς στα νοσοκομεία του νησιού, με το νοσοκομείο του Ρεθύμνου, ειδικότερα, να δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση και να παρουσιάζει σταδιακή αύξηση των νοσηλευόμενων με covid-19, που πλέον έχουν φτάσει τους 35. Μικρή μείωση παρατηρείται στους διασωληνωμένους και στους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ

Ωστόσο, κατά την τελευταία εφημερία κατέληξαν δύο ακόμη άνθρωποι, ως συνέπεια της πανδημίας, μια 86χρονη στο Βενιζέλειο και μία 98χρονη στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Έξι ακόμη θάνατοι προστέθηκαν, λόγω κορωνοϊού, το Σαββατοκύριακο. Χθες, Κυριακή, καταγράφηκαν οι θάνατοι μιας 86χρονης στο ΠΑΓΝΗ, καθώς και μιας 93χρονης και ενός 82χρονου στο Βενιζέλειο, ενώ το Σάββατο προστέθηκαν τρεις ακόμη απώλειες, μιας 88χρονης στο νοσοκομείο Χανίων, ενός 92χρονου στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας και ενός ακόμη ανθρώπου στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου.

Την ίδια ώρα, οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης παραμένουν σταθερά αυξημένες, με το βάρος που δέχεται το νοσοκομείο του Ρεθύμνου να αυξάνεται μέρα με την ημέρα, αν και ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ παρουσιάζει μείωση από το Σάββατο.

Αναλυτικότερα, σήμερα, Δευτέρα, οι νοσηλευόμενοι με covid-19 ανέρχονται στους 193. Από αυτούς 173 είναι στις κλινικές και 20 στις ΜΕΘ, με τους 17 να είναι πιο σοβαρά διασωληνωμένοι. Χθες, Κυριακή, οι ασθενείς στα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού ήταν 192, με τους 170 στις κλινικές και τους 22 στις ΜΕΘ, εν των οποίων οι 19 ήταν διασωληνωμένοι. Το Σάββατο, τέλος, οι νοσηλείες ήταν 191. Στις κλινικές ήταν 166 ασθενείς και στις ΜΕΘ 25, από τους οποίους οι 20 ήταν διασωληνωμένοι.

Σήμερα οι νοσηλείες ανά νοσοκομείο διαμορφώνονται ως εξής:
-ΠΑΓΝΗ: 55 ασθενείς, 47 στην κλινική covid, 8 στη ΜΕΘ, οι 7 διασωληνωμένοι.
-Βενιζέλειο: 31 ασθενείς, 27 στην κλινική covid, 4 στη ΜΕΘ, 3 διασωληνωμένοι.
-Νοσοκομείο Χανίων: 41 ασθενείς, 36 στην κλινική covid, 5 στη ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι.
-Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 35 ασθενείς, 33 στην κλινική covid, 2 στη ΜΕΘ, 1 διασωληνωμένος.
-Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 13 ασθενείς, 12 στην κλινική covid, 1 στη ΜΕΘ, διασωληνωμένος.
-Νοσοκομείο Σητείας: 8 ασθενείς στην κλινική covid.
-Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 6 στην κλινική covid.
-Νοσοκομείο Νεάπολης: 4 ασθενείς στην κλινική covid.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ